90/10/4
11:59 ص
"اصول مقدماتی عکاسی،چطور عکس خوب و جذاب بگیریم؟"
صفحه حساس- بخش اول
وظیفه صفحه حساس، ثبت تصویر است. صفحه حساس، در دوربین های آنالوگ، فیلم و در دوربین های دیجیتال سنسور (حسگر) می باشد.
ابعاد عکس در واقع، همان ابعاد صفحه حساس می باشد ولی برای مصارف معمول مانند چاپ، عکس ها چند برابر بزرگتر می شوند. در فرآیند بزرگ سازی عکس ها، کیفیت دیداری تصویر (وضوح، کنتراست، تفکیک و...) کاهش پیدا می کند. از این رو، اگر با شرایط یکسان، هر چه صفحه حساس بزرگتر باشد، بزرگ سازی کمتری مورد نیاز است و در نتیجه کیفیت بالاتر خواهد بود.
همان طور که در بخش «انواع دوربین» گفته شد، یکی از روش های طبقه بندی دوربین ها براساس اندازه صفحه حساس آنها می باشد. از این نظر، دوربین ها به سه دسته اصلی، قطع کوچک (Small Format)، قطع متوسط (Medium Format)، قطع بزرگ (Large Format) تقسیم می شوند.
صفحه حساس قطع کوچک، ابعادی برابر یا کوچک تر از فیلم های معمول 135 (24mm در 36mm) دارند.
فیلم 135 یا 35 میلیمتر با ابعاد 24mm در 36mm
سنسور 24mm در 36mm
صفحه قطع متوسط، از صفحه های قطع کوچک (24mm در 36mm)، بزرگتر و از فیلم های قطع بزرگ (12.7cm در 10cm) کوچک تر هستند.
فیلم قطع متوسط
90/10/3
1:7 ع
اچ تی ام ال ؛سی اس اس از کجا آمد و به چه دردی می خورد؟
تا اینجا با اچ تی ام ال و کاربردش آشنا شدید. اما این زبان در دنیای وب تنها نیست و یک خواهر خوب دارد که به کمک شما می آید تا صفحات وب کامل تر و زیباتری داشته باشید. به گونه ای که در حال حاضر تقریبا تمام صفحات وبی که مشاهده می کنید با کمک اچ تی ام ال و سی اس اس کار می کنند.
90/10/1
9:58 ص
"اصول مقدماتی عکاسی،چطور عکس خوب و جذاب بگیریم؟"
مقدمه
از بدو ظهور تاکنون، توانایی عکاسی در ایفای نقشی موثر و عمیق در زمینه هایی چون خبر رسانی، تبلیغات، مستندسازی، هنر و غیره به عنوان یک امر غیر قابل انکار در اکثر جوامع مورد توجه بوده است.
امروزه گستردگی امکانات و سهولت دسترسی، از عواملی هستند که باعث پر رنگ تر شدن روز افزون نقش عکس و عکاسی در عرصه های فردی و اجتماعی شده اند و طبیعتا دانش و مهارت کافی، امکان بهره برداری بهتر را فراهم خواهد ساخت.
مجموعه درس های حاضر، سعی دارد با نگاهی ساده اما علمی به بیان برخی از اصول مقدماتی عکاسی بپردازد. آنچه مسلم است، در عکاسی به طور خاص و خلق آثار هنری به طور عام، کسب دانش فنی و آشنایی با امکانات، مرحله آغازین است. از این رو، تمرکز مباحث، روی اصول فنی خواهد بود.
در این مجموعه، عکس یک رسانه تلقی خواهد شد. طبق تعریفی که عطاالله ابطحی (دکترای مدیریت رسانه و مدرس دانشگاه) ارائه می دهد رسانه عبارت است از وسیله ای برای برقراری ارتباط .
البته بعضا با تعاریف متنوعی از رسانه مواجه می شویم که از منظر آنها، اطلاق عکس به عنوان یک رسانه محض، باعث نادیده انگاشتن برخی از قابلیت های گسترده عکاسی می شود اما در این مبحث به تعریف فوق اکتفا می کنیم.
در انتها، لازم می دانم به نکاتی چند اشاره کنم که در این مجموعه و کلا در عکاسی مفید خواهند بود:
- دانستن واژه ها و اصطلاحات لاتین عکاسی، در بسیاری از موارد از جمله کار با دوربین و مطالعه منابع مربوط، بسیار مفید خواهد بود.
- دیدن هر چه بیشتر عکس های موفق و تجربه عملی گسترده با پشتوانه فکری از ملزومات پیشرفت در عکاسی است.
- شرکت در تشکل ها و رویدادهای مرتبط مانند انجمن ها، وب سایت ها، نشست ها، فستیوال ها، نمایشگاه ها و مسابقات عکاسی عرصه گسترده ای را برای ایجاد انگیزه و پیشرفت، فراهم می آورند.
- قرار گرفتن در جریان اخبار و دستاوردهای جدید عکاسی
- مطالعه نقدهای معتبر و تلاش در زمینه توصیف و نقد عکس
- در بخش هنری عکاسی قوانینی وجود دارد که می توانند عکاس را در خلق آثار زیبا یاری دهند ولی استفاده یا عدم استفاده از این قوانین، زیبایی و موفقیت کار را تضمین نخواهد کرد. گاهی استفاده و گاهی شکستن آگاهانه این قوانین در زیبایی و هویت یک عکس نقش تعیین کننده ای خواهد داشت.
مطالب کامپیوتری دارم. از همه وبلاگ ها هم دیدبانی میکنم.در میهن بلاگ هم با همین اسم یک وبلاگ دارم