91/2/26
12:9 ع
عکاسی، پس زمینه ی عکس
موقع گرفتن عکس بیشتر حواس ما به سوژه است و ممکن است از توجه به پس زمینه یا Background عکس غافل شویم در حالیکه پس زمینه نقش مهمى در بیان عکس ایفا مى کند. اولین قدم در ایجاد پس زمینه مناسب در عکس توجه به آن است.
پس زمینه در عکاسى، مثل بوم یا کاغذ در نقاشى، خود بخشى از تصویر است و عناصر تصویر روى آن قرار مى گیرند. اگر این پس زمینه شلوغ باشد بیننده متوجه موضوع عکس نخواهد شد. شلوغى پشت عکس را در زبان عکاسی میشود به هیاهویی تشبیه کرد که مانع رسیدن صدای ما به گوش مخاطب شود.
پس زمینه آرام و مناسب موجب مى شود نگاه بیننده به سرعت متوجه ی سوژه ی عکس شود. در عکس زیر، عکاس با استفاده از زاویه ى سر بالا براى دوربین، شلوغى شهر و ساختمان هاى اطراف را حذف کرده تا بر زمینه ی آرام آسمان، نقش آتش بازى و فرم برج ایفل تنها عناصر عکس باشند.
اما سوژه ی مورد نظر ما همیشه در جاى مناسبى قرار ندارد و براى ایجاد پس زمینه بهتر، گاهى لازم است عکاس تغییراتى ایجاد کند.
براى تغییر پس زمینه موقع عکس گرفتن راهنمائى هاى زیر مى توانند مفید باشند:
عدسى هائى که زاویه ی بسته تر دارند یا زاویه ی آنها متغییر است (زوم) براى این کار موثرند. عمق کمى که این عدسى ها در عکس ایجاد مى کنند موجب مى شود زمینه ی عکس کاملاً غیرواضح و آرام شود.
اگر امکان تغییر عدسى را ندارید مى توانید با باز کردن دریچه ی عدسى که به آن Aperture گفته مى شود از عمق میدان عکس خود کم کنید. متوجه باشید که اندازه ی این دریچه نسبت معکوسى با سرعتِ گرفتن عکس یعنى Shutter Speed دارد. هر چه دریچه بازتر باشد سرعت بیشتر و هر چه دریچه تنگ تر، سرعت کمتر.
گاهى هم پس زمینه ی عکس خود موضوع عکس است. در این صورت باید هوشمندانه از آن در کمپوزیسیون استفاده کرد. عناصر عکس را چنان بچینید که اهمیت پس زمینه نمایان باشد. درعکس زیر زنى در رودخانه گنگ در هندوستان به دعا مشغول است. به دلیل اهمیت رودخانه که زن را احاطه کرده، عکاس از بالا عکس را گرفته تا رودخانه سطح عکس را پر کند و بخش عمده اى از فضاى تصویر به آن اختصاص داده شود.
تعیین اینکه پس زمینه عکس شما چه باشد در داخل یک استودیوى عکاسى بسیار آسان تر است. پرده ی بلندى که در استودیوهاى عکاسى از سقف آویزان شده و به عکاس امکان استفاده از رنگ ها و نقش هاى مختلف را براى پس زمینه مى دهد از لوازم اولیه ی استودیو است. شما هم می توانید با همراه بردن پارچه یا کاغذى که به اندازه ی کافى بزرگ باشد به محل عکسبردارى و آویزان کردن آن پشت سر سوژه، پس زمینه ی بهترى براى عکس هایتان ایجاد کنید.
براى به کار بردن هر یک از راهنمائى هاى بالا، لازم است ابتدا ذهن عکاس به اهمیت پس زمینه ی عکس حساس شود. براى تمرین این حساسیت، از سوژه ی مشابهى ده عکس با پس زمینه هاى متفاوت، زاویه هاى متفاوت دوربین و فاصله هاى متفاوت با دوربین بگیرید. انتخاب کنید کدام عکس بهترین پس زمینه را دارد.
گرد آورنده و مترجم: مهران ارغوان
مطالب کامپیوتری دارم. از همه وبلاگ ها هم دیدبانی میکنم.در میهن بلاگ هم با همین اسم یک وبلاگ دارم