سفارش تبلیغ
صبا ویژن
صفحه اصلی پیام‌رسان پارسی بلاگ پست الکترونیک درباره اوقات شرعی
طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز

90/7/10
9:5 ص

بهینه سازی وبلاگ برای موتورهای جستجو
بازدیدکنندگان وبلاگ شما از کجا می آیند؟ قسمتی از آن‌ها دوستان تان هستند، که آدرس وبلاگ تان را به آن‌ها داده اید. بخشی دیگر از پیوندهایی است که دیگر سایت‌ها به مطالب تان داده اند. اما قسمت مهمی از ترافیک ورودی وبلاگ از موتورهای جستجو می آید.
شما در مورد موضوعات مختلفی مطلب می نویسید. کاربران اینترنت وقتی دنبال این موضوع ها در موتورهای جستجو می‌گردند، ممکن است از وبلاگ شما سر در بیاورند. اما معمولاً به غیر از شما ده‌ها، صدها و شاید هزاران صفحه دیگر هم در اینترنت در مورد موضوع مورد جستجو مطالبی دارند. حالا چه تضمینی وجود دارد اگر من در گوگل به دنبال نقد رمان محاکمه کافکا بگردم به پست وبلاگ شما در صفحه اول نتایج گوگل برسم؟ ممکن است گوگل مطلب شما را در صفحه هشتم نتایج خودش قرار بدهد. جایی که احتمال کمی وجود دارد کسی آنجا را ببیند.
اینکه چقدر خوب و جذاب بنویسید تنها یک بعد کار است. یک طرف دیگر این است که مطالب شما توسط خواننده‌ها پیدا شود. برای این امر باید بتوانید کاری کنید، در نتایج موتورهای جستجو رتبه بهتری بدست آورید. به این معنی که اگر کاربران اینترنت به دنبال موضوعی می‌گردند که شما هم در مورد اش مطلبی دارید، پست شما در صفحه های نخستین نتایج و در جایگاه بالاتر قرار گیرد.
به‌ مجموعه کارهایی که انجام می‌دهید تا وبلاگ تان و مطالب اش در موتورهای جستجو در رتبه بالاتری قرار بگیرد SEO یا Search Engine Optimization (بهینه سازی موتور جستجو) گفته می شود. در این درس با نکات مهمی آشنا می‌شوید که چه کار کنید تا رتبه وبلاگ تان را در موتورهای جستجو بهبود ببخشید.
بهتر است قبل از شروع، با برخی اصطلاحات مهم این حوزه آشنا شوید:
Alt Tag: عبارتی که در کد اچ تی ام ال درج عکس استفاده می‌شود (IMG Tag) و توضیح جایگزینی است که هنگام عدم نمایش عکس، نشان داده می شود.
Bot: برنامه‌هایی که برای جستجوی محتوای وب با اهداف گوناگون طراحی می شوند. ممکن است این کار برای ایندکس و دسته بندی کردن صفحات جهت استفاده در موتور های جستجو باشد. یا جهت شناسایی هدف مناسب برای ارسال اسپم انجام شود.
Google PageRank: یک مقدار عددی بین صفر تا 10 است که توسط سایت گوگل محاسبه شده و ارزش هر سایت را در وب مشخص می کند. هرچه این عدد بالاتر باشد یعنی ارزش این سایت بالاتر است.
Keywords: کلماتی که توسط موتورهای جستجو جهت شناخت و فهم محتوای یک صفحه وب، مورد استفاده قرار می گیرند. به آن‌ها کلمات کلیدی هم گفته می شود.
Keyword Density: نشان دهنده میزان تکرار یک کلمه کلیدی یا عبارت کی ورد در صفحه وب است.
Latent Semantic Indexing: که به اختصار LSI نامیده می شود. الگوریتم ویژه ای که توسط گوگل و دیگر موتورهای جستجو برای تشخیص ارتباط منطقی میان کلمات یک سایت مورد استفاده قرار می گیرد. مثلاً ممکن است در یک مقاله که در خصوص «Cookies» نوشته شده، کلماتی همچون شکر، شکلات، آرد و یا خمیر وجود داشته باشند. موتور جستجو با استفاده از این کلمات و الگوریتم مورد استفاده می‌فهمد که مقصود از «Cookies» شیرینی است، نه اصطلاح کوکی در مرورگرها!
Meta Data / Meta Tags: عبارات اختصاصی و توضیحی که به موتورهای جستجو در تشخیص حوزه و موضوع کاری یک صفحه وب کمک می کنند. یک متادیتای معمولی حاوی توضیح موضوع صفحه وب و لیست Keyword های آن است.
Spider: برنامه‌هایی که برای جستجوی خودکار وب با اهداف مختلف مورد استفاده می گیرند.
URL: به طور ساده، همان آدرس صفحه وب شما است.
 بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو، یا SEO امروزه تبدیل به یک علم شده است که در مراکز مختلفی در سطح جهان تدریس می‌شود و دارندگان مدارک آن معمولاً جایگاه مناسبی در تجارت وب دارند. اما به این معنی نیست حال که ما یک وبلاگ ساده داریم و نمی‌خواهیم برای آن هزینه کنیم، جایی در میان رتبه های بالای موتورهای جستجو نخواهیم داشت. در این درس به نکات مهم و کلیدی ارتقاء رتبه یک وبلاگ اشاره می کنیم. البته این یک شروع است و شما می‌توانید با تحقیق، مطالعه و بهبود وبلاگ تان، جایگاه اول نتایج جستجو را از آن خود کنید.
 1- محتوا، پادشاه وبلاگ شماست
هنگام بحث در خصوص بهینه سازی جستجوی یک وبلاگ، کیفیت پست ها و مطالب منتشر شده، مهمترین و موثرترین فاکتور است. شاید افرادی مخالف این نظریه هم پیدا شوند (هرچند که بعید می دانم)، اما وقتی به موفقیت وبلاگ های مشهور در رتبه های جستجو نگاه می کنم، می‌توانم با جرأت بگویم که محتوا، فاکتور شماره یک در SEO است.
وقتی شما مطلبی نوشته باشید که خواننده خوشش بیاید، مطمئناً آن را به اشتراک می گذارد. برای دوستان اش ایمیل می‌کند و یا اگر وبلاگ یا وب سایتی داشته باشد، لینک مطلب تان را در آن قرار می دهد. خب، همین یکی از مهمترین نشانه‌هایی است که موتورهای جستجو برای رتبه بندی نتایج به آن توجه می کنند.
 2- پیش‌بینی کنید که کاربران احتمالاً چه چیزی را جستجو خواهند کرد
هر وقت برای وبلاگ تان مطلب می نویسید، به این نکته هم فکر کنید که مردم برای یافتن اطلاعاتی از جنس مطلب شما، احتمالاً چه کلماتی را جستجو می کنند! اگر شما دانش کافی در این خصوص داشته باشید، خود به خود در موقعیتی قرار می‌گیرید که جایگاه خودتان را در موتورهای جستجو تعیین کنید. تنها کافی است به صورت آگاهانه و فکر شده مطلب تان حاوی کلماتی باشد که بیشتر مورد جستجو قرار می گیرند. البته توجه داشته باشید که زیاده روی در این کار، هم باعث کاهش کیفیت مطلب می‌شود و هم اسپایدرهای موتور جستجو ممکن است این کار شما را به عنوان سوءاستفاده تلقی کنند و اصلاً در نتایج جستجو نشان تان ندهند.
می‌خواهید گوگل شما را هنگام نمایش نتایج جستجوی عبارت یا کلمه خاصی، در رتبه بالایی قرار دهد؟ پس از این کلمات و عبارات در متن تان استفاده کنید. از این کلمات می‌توانید در توضیحات متنی عکس‌های وبلاگ (Alt Tag) و یا هر جای شبیه به آن استفاده کنید.
 3- تیتر، تیتر و تیتر
هنگام انتخاب تیتر مطلب حتماً چند نکته را به خاطر داشته باشید. زیرا گوگل در رتبه بندی اهمیت خاصی برای تیتر قائل است. پس سعی کنید خواسته هایش را برآورده سازید:
مراقب باشید که کدهای وبلاگ تان به گونه‌ای نوشته شده باشند که هنگام درج تیتر، آن را حتماً در «title tags» قرار دهند. این امر بسیار مهمی است.
هیچ گاه از نام وبلاگ تان به عنوان یک keyword استفاده نکنید. این کار باعث کاهش شدید اهمیت کلمات کلیدی تان می شود.
همیشه به خاطر داشته باشید کلماتی که در اول تیتر استفاده می شوند، از وزن و اهمیتی بیش از کلمات بعدی برخوردارند و به همین نسبت از اهمیت کلمات پایانی تیتر کاسته می شود.
کلمات کلیدی را که طبق بند 2 راهنما در متن استفاده کرده اید، در تیتر هم به کار ببرید.
 4- به مطالب قبلی خودتان لینک بدهید
همانطور که لینک شدن مطلب تان در وبلاگ ها و وب سایت‌های دیگر باعث افزایش رتبه تان می شود، لینک شدن مطالب مرتبط با هم در وبلاگ تان هم می‌تواند تأثیر مثبتی در این کار داشته باشد. این کار همچنین باعث می‌شود که کاربر راحت‌تر بتواند مطالب مرتبط با موضوع مورد علاقه اش را در وبلاگ تان بیابد. البته توجه داشته باشید لینک دادن به مطالب خودتان در بخش‌های دیگر مانند منو ها و ستون کنار وبلاگ ممکن است نتیجه عکس داشته باشد. همچنین زیاده روی در لینک دادن به مطالب مرتبط در یک مطلب هم تأثیر منفی بر نتایج جستجو خواهد داشت
 5- خواننده، خواننده می آورد
این مورد شاید به عنوان یک تکنیک SEO مطرح نباشد. اما تأثیر زیادی بر این موضوع دارد. هرچه تعداد خوانندگان وبلاگی بیشتر باشد، این شانس را دارد که توسط خوانندگان بیشتری کشف شود! هر چه تعداد خوانندگانی که به وبلاگ شما علاقه داشته باشند و شما را به شبکه دوستان شان معرفی کنند بیشتر شود، به همان نسبت سرعت رشد خوانندگان تان به صورت تصاعدی افزایش می یابد. خوانندگان علاقه‌مند به شما لینک می دهند، شما را در بوکمارک های آنلاین شان اضافه می کنند. درباره شما تویت می کنند. لینک های تان را برای هم ایمیل می‌کنند. در خصوص شما مطلب می نویسند. شما را در لینکدونی های شان قرار می دهند. خب، این‌ها از چشم اسپایدرها پنهان نمی ماند.
 6- سعی کنید از دیگران لینک بگیرید
اینکه دیگر سایت‌ها و وبلاگ ها به شما لینک دهند، یکی از موارد مؤثر در SEO است. البته این کار بسیار سخت است. به‌خصوص لینک گرفتن از وبلاگ ها و سایت‌های پر بیننده کار طاقت فرسایی است! برای شروع به وبلاگ هایی که خوشتان می‌آید یا موضوع شان با فعالیت شما مرتبط است لینک بدهید. در هر سایت و شبکه اجتماعی که عضو هستید، لینک تان را بگذارید. اینکه آدرس سایت شما در تویتر یا فیس بوک قرار گیرد، شاید از نظر SEO ارزشی نداشته باشد، اما شانس دسترسی مردم را به مطالب شما بیشتر می کند.
اما حواس تان باشد، همانطور که نباید فقط غرق تولید پست های عالی شوید، وقت تان را فقط برای لینک گرفتن و لینک دادن نگذارید. اگر مطلب خیلی خوب و کاربردی در مورد موضوعی خاص نوشته‌اید، که فکر می‌کنید به دردبخور است. از اینکه به صاحبان وبلاگ و وب سایت‌های مشهور در آن زمینه اطلاع دهید، ابایی نداشته باشید. بسیاری اوقات صاحبان این سایت‌ها و وبلاگ ها از اینکه مطلب مفید و به درد بخوری را برای کاربرانشان لینک کنند، استقبال هم می کنند.
 7- حوزه فعالیت تان را مشخص کنید
یکی از مواردی که در بهبود رتبه وبلاگ در موتورهای جستجو، تولید محتوا در یک زمینه تخصصی است. وبلاگی که 100 مطلب تخصصی در یک حوزه مشخص داشته باشد، در موتور جستجو در رده بالاتری نسبت به وبلاگی که مثلاً 200 مطلب در 5 یا 10 حوزه مختلف دارد، قرار می گیرد. سعی کنید مطالبی را هم که ارتباط بیشتری با هم دارند بصورت کتگوری یا تگ کلود، در اختیار خوانندگان قرار دهید.
 8- به روز رسانی منظم
هر چه به روز رسانی وبلاگ شما بیشتر باشد، دفعاتی که موتور جستجو اسپایدرهای اش را به سراغ تان می‌فرستد تا مطالب تان را لیست کند، افزایش می یابد. یعنی مطالب جدیدی که شما تولید می کنید، به جای یک یا چند هفته، طی چند ساعت یا روز در موتور جستجو فهرست می‌شوند و در اختیار کاربران اینترنت قرار می گیرند. انتشار مطالب در فاصله های زمانی مشخص، از تعداد بالای به روز رسانی هم مهم‌تر است. بهتر است به جای اینکه در یک هفته 10 مطلب منتشر کنید و هفته دیگر هیچ مطلبی نداشته باشید، به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنید که در هر هفته تعداد مطلب کمتر داشته باشید. اما در تمامی هفته‌ها مطلب برای انتشار داشته باشید.
 سخت بود؟ تصور نمی کنم. حالا شما مبانی SEO را برای بهبود رتبه وبلاگ تان را یاد گرفته اید.


90/7/10
8:52 ص

مدیریت ایمیل ها روی دسکتاپ - تاندربرد
ممکن است شما تا به حال برای دسترسی به ایمیل تان از رابط تحت وب مدیریت ایمیل استفاده کرده باشید. همیشه به آدرس Gmail.com می روید و ایمیل تان را چک می کنید. اما باید بدانید که این تنها روش برای خواندن و مدیریت ایمیل ها نیست. شما می توانید یک نرم افزار مخصوص مدیریت ایمیل روی کامپیوترتان نصب کنید و از آن طریق ایمیل ها را دریافت و مدیریت کنید.
به دلایل مختلفی ممکن است شما بخواهید از این نرم افزارها استفاده کنید. وقتی که ارتباط اینترنت شما قطع می شود شما یک کپی از ایمیل ها و آرشیوتان را روی کامپیوتر دارید. کار با آنها در بعضی مواقع سریع تر است. ممکن است یک دلیل امنیتی داشته باشید مثلا به دلیل خطرات روز افزون روی مرورگرها و مشکلات امنیتی که بدون ارتباط مستقیم با رابط کاربری سرویس های ایمیل، باعث ایجاد خطر می گردند. فایده دیگر این کار، داشتن یک نسخه پشتیبان مطمئن و به روز از ایمیل ها و اطلاعات تماس تان (contacts) بر روی کامپیوتر است.
یکی از ایمیل کلاینت های مشهور تاندربرد شرکت موزیلا است که رایگان و بازمتن بوده و از سیستم عامل های مختلف هم پشتیبانی می کند. این کلاینت علاوه بر این با استفاده از ارتباط امن SSL برای ایمیل هایی که این قابلیت را دارند، امنیت شما را تا حد بسیار زیادی بالا برده است. در این درس به شیوه راه اندازی و مدیریت اکانت های ایمیل در این نرم افزار می پردازیم. ممکن است شما همیشه از جیمیل و رابط کاربری تحت وب آن استفاده کنید. اما بلد بودن اصول کار با تاندربرد ممکن است به دردتان بخورد یا اینکه بخواهید آن را به دوستتان یاد بدهید. امتحان اش مجانی است!
توجه: مسیرهای گفته شده در این درس مربوط به نسخه 3.1 نرم افزار تاندربرد هستند. ممکن است در برخی نسخه ها جای گزینه ها با موارد گفته شده در این درس فرق کنند.
الف: راه اندازی تاندربرد
نصب این برنامه بسیار ساده بوده و تنظیمات بسیاری از سرویس دهندگان مشهور ایمیل را در خود دارد. اگر هنوز آن را ندارید، به سایت برنامه رفته و به رایگان آن را دانلود کرده و مانند بقیه برنامه ها نصب کنید.
ب: راه اندازی اکانت ایمیل بر روی تاندربرد
حال نوبت به راه اندازی اکانت ایمیل موردنظرتان بر روی این کلاینت است.
نکته 1: سرویس های جیمیل، هات میل و لایو مایکروسافت به صورت رایگان امکان استفاده از ایمیل کلاینت ها را در اختیارتان قرار می دهند. اما متاسفانه ایمیل یاهو این امکان را تنها در اختیار کاربران یاهو پلاس قرار داده است و کاربران نسخه رایگان نمی توانند ایمیل یاهو را روی برنامه مدیریت ایمیل شان داشته باشند.
نکته 2: توجه داشته باشید که قبل از شروع این مراحل، قابلیت POP یا POP3 در تنظیمات ایمیل تان فعال باشد.
1- در برنامه تاندربرد به منوی Tools رفته و بر روی گزینه Account Settings کلیک کنید. در پنجره باز شده از منوی Account Actions عبارت Add Mail Account را انتخاب کنید.
2- نام خود، ایمیلی را که می خواهید در تاندربرد استفاده کنید و رمزعبور آن را وارد کرده و Next را کلیک کنید.
3- برنامه به صورت خودکار تنظیمات مربوط سرور ایمیل شما را از بانک اطلاعاتی آنلاین خود دریافت کرده و به شما نشان می دهد. اگر اطلاعات نمایش داده شده اشتباه بود، با استقاده از گزینه Edit برای اصلاح آنها اقدام کنید. حال دکمه Re-test configuration را بزنید تا برنامه دوباره اطلاعات را کنترل کند.
نکته: برای اکانت جیمیل، برنامه به صورت خودکار مشخصات IMAP  سرور را دریافت کرده و نمایش می دهد. اما همانطور که در درس بک آپ گیری از جیمیل خواهیم گفت، اگر قصدتان تهیه نسخه پشتیبان با تاندربرد هم باشد، باید آن را بر روی حالت POP قرار دهید. شیوه توضیح داده شده را برای اصلاح آن دنبال کنید.
4- حال دکمه Create Account را برای چک کردن نام کاربری و رمزعبور اکانت و ساخت آن در تاندربرد بزنید.
5- در صورت صحت اطلاعات وارد شده، در صفحه بعد از شما یک نام کاربری دلخواه برای این اکانت تان درخواست می شود. همچنین می توانید پوشه محل نگهداری ایمیل های تان را هم در این صفحه مشخص کنید. حال دکمه OK را کلیک کنید.
6- تبریک می گوییم. اکانت شما ساخته شده و آماده استفاده است. تنها بسته به تعداد ایمیل های تان ممکن است به روز رسانی و دریافت پیام ها و اطلاعات تماس تان مدت زمانی طول بکشد.
پ: IMAP و POP
هر دو این موارد استانداردهایی برای ارتباط با سرور ایمیل و کار با ایمیل ها بدون استفاده مستقیم از اکانت ایمیل هستند. در اینجا به برخی تفاوت های آنها با هم می پردازیم.
سرویس POP مانند بلیط یک طرفه است. به سرور وصل می شود، ایمیل ها را دریافت می کند. در صورت انجام تنظیمات یک نسخه از آنها را بر روی سرور باقی می گذارد، ارتباط را با سرور قطع می کند. شما تمامی ایمیل های دریافتی را به صورت کامل بر روی کامپیوترتان دارید. اما هر تغییری در اینها بر روی سرور اعمال نخواهد شد.
سرویس IMAP همانند یک قطار رفت و برگشت دائمی است که مرتبا در حال همسان سازی خود با سرور جیمیل است. هر گاه ایمیلی برای شما ارسال شود، خلاصه ای از آن را دریافت کرده و به تاندربرد و یا دیگر برنامه های مدیریت و ابزارها انتقال می دهد. وقتی روی آن کلیک می کنید، آن را به صورت کامل دانلود کرده و به شما نشان می دهد. مهمترین مزیت هم این است که هر کاری شما روی کامپیوتر، موبایل یا تبلت تان با ایمیل ها انجام می دهید، بین جیمیل و دیگر دستگاه ها همسان می شود.
مثلا من یک ایمیل را در تاندربرد باز کرده و مطالعه می کنم، آنگاه آن را لیبل می زنم. وقتی با تبلت ایمیل ام را چک می کنم، آن ایمیل به صورت خوانده شده و لیبل خورده نمایش داده می شود. اگر هم با مرورگر وارد اکانت جیمیل شوم، کارهای انجام شده بر روی ایمیل ها با تاندربرد و دیگر ابزارها، در اکانت اعمال شده اند.
نکته: این قابلیت برای کار با ایمیل از طریق چندین کامپیوتر و دستگاه مختلف بسیار کاربردی است و به طور معمول IMAP بهترین روش است ولی اگر قصدتان همزمان با استفاده از تاندربرد، تهیه نسخه پشتیبان باشد، حتما باید از POP استفاده کنید.
ت: استفاده از تاندربرد به صورت امن
اگر در مرحله اضافه کردن اکانت، تاندربرد قادر به تشخیص حالت امن ایمیل شما نباشد، از ارتباط معمولی با سرور ایمیل تان استفاده می کند، که حفره امنیتی خطرناک و بزرگی به شمار می رود. شما می توانید این کلاینت را به گونه ای تنظیم کنید که فقط به صورت امن و با استفاده از SSL با سرور ایمیل تان به تبادل اطلاعات بپردازد.
برای دریافت امن پیام ها از ایمیل این مراحل را دنبال کنید:
1- در منوی Tools گزینه Account Settings را انتخاب کنید.
2- بر روی عبارت Server Settings کلیک کنید.
3- در کادر Security Settings منوی جلوی Connection security را باز کرده و گزینه SSL/TSL را انتخاب کنید.
البته ارسال امن ایمیل ها هم اهمیت ویژه ای دارد:
1- از منوی Tools گزینه Account settings را انتخاب کنید.
2- عبارت Outgoing Server (SMTP) را در منوی سمت چپ یافته و روی آن کلیک کنید.
3- سرور مورد نظر را از لیست انتخاب کرده و دکمه Edit را بزنید.
4- در کادر Security Settings منوی جلوی Connection security را باز کرده و گزینه SSL/TSL را انتخاب کنید.
نکته مهم بعدی در امنیت اکانت ها، که در بخش امنیت ایمیل هم به آن اشاره شد، نمایش ایمیل ها به صورت plain Text است.
در تاندربرد برای این کار به منوی View بروید، در زیر منوی Message Body As: گزینه Plain Text را انتخاب کنید. اگر هم نمایش گرافیکی ایمیل برای تان مهم است، حداقل گزینه Simple HTML را انتخاب کنید که امنیت بهتری نسبت به HTML کامل دارد ( البته یادآوری کنیم که برای مشاهده صحیح درس های درسنامه نیاز است که ایمیل ها رو در حالت HTML ببینید).
ث: مدیریت ایمیل ها با تاندر برد
کار با تاندربرد بسیار ساده و تقریبا شبیه بسیاری از برنامه های ایمیل تحت وب است. بیایید نگاهی سریع به کلیات بیاندازیم.
1- برای خواندن پیام های دریافتی، تنها کافی است بر روی گزینه Inbox در ستون سمت چپ برنامه کلیک کنید تا لیست ایمیل های دریافتی تان را ببینید. پیام های خوانده نشده به صورت بولد و پیام های خوانده شده به حالت معمولی دیده می شوند. با کلیک بر روی هر ایمیل هم می توانید متن آن را در قسمت پایین صفحه بخوانید.
2- بعد از مطالعه پیام می توانید آن را در اینباکس باقی بگذارید، حذف کنید و یا به پوشه دیگری مننتقل کنید. برای حذف پیامی که دیگر به آن نیاز ندارید، فقط رو آن کلیک کرده و دکمه Delete صفحه کلید کامپیوترتان را بزنید.
3- برای انتقال پیام به پوشه دیگر کلیک چپ موس را بر روی نام آن نگه داشته و آن را به درون پوشه مورد نظر در ستون سمت چپ بکشید.
4- در صورتی که تصمیم دارید برای دسته بندی پیام ها یک پوشه جدید بسازید، بر روی اینباکس در ستون سمت چپ راست کلیک کرده و گزینه New Folder را انتخاب کنید. نام مورد نظر را برای پوشه جدید تایپ کرده و OK را بزنید. پوشه جدید شما آماده استفاده است.
5- برای پاسخ دادن به ایمیلی که در حال خواندن آن هستید، بر روی دکمه Reply در بالای متن ایمیل (و زیر لیست ایمیل های دریافتی) کلیک کنید. متن پاسخ مورد نظرتان را نوشته و دکمه Send  را در بالا و چپ پنجره کلیک کنید. به همین شکل می توانید از دکمه های Forward ،Archive ،Junk و Delete بالای متن ایمیل برای ارسال آن به فرد دیگر، بایگانی کردن، پاک کردن و یا معرفی آن به عنوان اسپم (Junk) استفاده کنید.
6- برای ارسال پیام جدید، بر روی آیکون Write در بالای صفحه تاندربرد کلیک کنید، پنجره جدیدی باز می شود که بخش های آن کاملا مشخص و گویا هستند. در کادر from فرستنده ایمیل را از میان اکانت هایی که روی تاندربرد ساخته اید انتخاب کنید. در کادر To: نام گیرنده یا گیرنده های ایمیل را بنویسید. اگر ایمیل گیرنده در آدرس بوک شما ذخیره شده باشد، با زدن هر یک از حروف نام یا ایمیل وی، تمامی کانتکت های مشابه با آن برای تان لیست می شود تا نیازی به تایپ کامل نام یا آدرس نباشد.  با کلیک بر روی عبارت To نیز می توانید گزینه های Cc یا Bcc را هم انتخاب کنید.
پس از نوشتن موضوع و متن ایمیل، دکمه Send را برای ارسال آن بزنید. البته اگر ایمیل تان ناتمام مانده باشد، بر روی دکمه Save کلیک کنید تا نسخه ای از آن در پوشه Draft ذخیره گردد تا بعدا امکان تکمیل آن را داشته باشید.
7- اگر هم قصد دارید فایلی را به ایمیل تان پیوست کنید، از دکمه Attach استفاده کنید. محدودیت حجم فایل های پیوست شده بستگی به امکانات سرویس ایمیلی دارد که استفاده می کنید.
8- با استفاده از آیکون Address Book در بالای صفحه تاندربرد می توانید به مدیریت لیست تماس های تان بپردازید. ایمیل ها و اطلاعات تماس را پاک کرده، ویرایش کنید و یا موارد جدیدی را به لیست بیافزایید.
9- در تاندربرد این امکان را دارید که شیوه نگه داری ایمیل های ارسال شده را هم انتخاب کنید. برای این کار از منوی Tools گزینه Account Settings را انتخاب کرده و در پنجره ای که باز می شود، گزینه Copies & Folders را انتخاب کنید. در سمت راست صفحه عبارت Place a copy in را تیک زده و گزینه Sent folder on را انتخاب کنید. حال از منوی باز شونده روبروی این گزینه، شیوه رفتار با ایمیل های ارسال شده را انتخاب کنید. این ایمیل ها می تواند به صورت لوکال روی سیستم تان ذخیره شود (Local Folders) و یا اینکه درپوشه Sent یکی از ایمیل هایی که انتخاب می کنید، نگه داری شوند.
10- هر گاه با ایمیل اسپمی در اینباکس تان روبرو شوید، به راحتی می توانید با زدن دکمه Junk آن را به لیست اسپم ها اضافه کرده و از اینباکس خارج کنید. اما برای کارکرد بهتر سیستم فیلتر اسپم و جلوگیری از اسپم شدن اشتباهی پیام های دریافتی، چند تنظیم کوچک در این بخش ضروری به نظر می رسد.
از منوی Tools گزینه Junk mail Controls را انتخاب کنید. پنجره تنظیمات پوشه Junk برای تان باز می شود. دقت کنید که در تب Setting مربع کنار عبارت Do not mark messages as junk if the sender is in my address book تیک خورده باشد. همچنین مربع کنار عبارت When I manually mark messages as Junk را تیک زده و گزینه Move them to the "Junk" folder را انتخاب کنید. حال تب Adaptive Filter را انتخاب کنید. مطمئن شوید که مربع کنار Enable adaptive junk mail detection تیک خورده باشد. در انتها دکمه OK را بزنید.
11- فیلتر اسپم تاندربرد هر ایمیلی را طبق قوانین اش به عنوان اسپم تشخیص دهد، با آیکون ویژه ای علامت گذاری می کند. اگر این تشخیص اشتباه بود و خواستید آن را اصلاح کنید، بر روی ایمیل مورد نظر کلیک کرده و ایکون Not Junk را بزنید.
ج: استفاده از فیلتر برای دسته بندی ایمیل ها و مبارزه با اسپم
فیلتر ها در تاندربرد چیزی شبیه همان فیلتر های جیمیل هستند. اما در هر نسخه ای از برنامه که نصب می کنید باید جداگانه به تعریف آنها بپردازید. برای مثال، بهتر نیست که هر ایمیلی از دوستان تان دریافت می کنید به پوشه friends منتقل شده و اینباکس تان را پر نکنند؟
1- برای ایجاد یک فیلتر گزینه Message Filters را از منوی Tools انتخاب کنید.
2- در پنجره باز شده دکمه New را بزنید.
3- تنظیمات و شروط مورد نظر برای اعمال فیلتر را انجام داده و نامی برای فیلتر انتخاب کنید.
4- حال OK را زده و پنجره Message Filters را هم ببندید.
تاندربرد ریزه کاری ها و بخش های بسیار زیادی دارد که علاوه بر یک کلاینت ایمیل امن برای چندین اکانت مختلف با اینباکس های مجزا و یا مخلوط، می تواند به عنوان فید خوان هم به کار رود و حتی تقویم گوگل تان را هم می توانید به آن متصل کنید.
نکته پایانی که باید به آن اشاره کنیم مقابله با بدافزارها و ویروس ها است. وقتی شما از رابط تحت وب جیمیل استفاده می کنید گوگل ایمیل ها و فایل های ضمیمه را برای بدافزارها و ویروس ها اسکن می کند. اما وقتی شما از نرم افزار مدیریت ایمیل تحت سیستم عامل استفاده می کنید معمولا دیگر این محافظت را ندارید. در چنین حالتی آنتی ویروس نصب شده روی کامپیوتر شما این اسکن را انجام می دهد. ضمنا باید بدانید که تمام آنتی ویروس ها این کار را انجام نمی دهند. بنابراین قبل از استفاده از نرم افزارهای مدیریت ایمیل اطمینان حاصل کنید که آنتی ویرس شما فایل های ایمیل را اسکن می کند.
در اینجا فقط به توضیح نکات لازم برای  شروع به کار با این برنامه پرداختیم. در صورتی که به نکات بیشتر و ریزه کاری هایی در خصوص تاندربرد نیاز دارید، پیشنهاد اول ما جستجو در گوگل است؛ می توانید با امکانات مختلف این نرم افزار مدیریت ایمیل آشنا شوید. کاربران زیادی وقتی این نرم افزارها را امتحان می کنند ترجیح می دهند از آنها برای مشاهده و مدیریت ایمیل شان استفاده کنند.


90/7/9
10:57 ص

خو ش آمدید

ابزارهای جانبی وبلاگ نویسی
وبلاگ نویسی یکی از ساده‌ترین روش‌های انتشار محتوا در وب است و نیاز چندانی به تخصص، امکانات و یا صرف هزینه ندارد. شما سراغ یک سرویس دهنده مطمئن می‌روید و پس از ثبتِ نام دلخواه تان در محیطی ساده شروع به نوشتن و انتشار مطالب می کنید.
اما پس از چندی با کسب تجربه بیشتر در خصوص این کار و دیدن وبلاگ ها و سایت‌های مختلف، دیگر آن محیط ساده و یکنواخت اولیه وبلاگ خسته‌کننده به نظر می‌رسد و به دنبال راهی برای ایجاد تغییر و تمایز از دیگر وبلاگ ها می گردید. فکر می‌کنید امکانات موجود در وبلاگ جواب گوی نیازتان نیست و به چیزهای بیشتری نیاز دارید. به سراغ قیافه ها (theme) و افزونه های (plugin - widget) مختلف می گردید تا هم امکانات و هم ظاهر وبلاگ تان را بهبود بخشید.
اگر برای وبلاگ نویسی وردپرس را انتخاب کرده باشید و یا از سیستم وبلاگ نویسی وردپرس روی هاست شخصی تان استفاده کنید، علاوه بر تم های متفاوت، امکانات نسبتاً گسترده ای هم در اختیار خواهید داشت. در اینجا به بررسی برخی ابزارهای جانبی که استفاده از آن‌ها برای داشتن یک وبلاگ خوب ضروری است، می پردازیم. برخی از این ابزارها، به صورت عمومی برای تمامی وبلاگ ها قابل استفاده اند و برخی هم مختص وردپرس هستند.
ویجت ها:
یکی از قابلیت‌های خوب وردپرس، امکان استفاده از طیف گسترده ویجت ها است. هر کدام از این ابزارها قابلیت ویژه و منحصر به فردی را به وبلاگ اضافه می کنند. امکانات اضافه شده توسط ویجت ها و دیگر ابزارهای جانبی معمولاً در ستون کناری وبلاگ قرار می گیرند. برای اطلاع از ویجت های مختلف وردپرس و نحوه استفاده از آن‌ها می‌توانید به دو سایت زیر مراجعه نمایید:
http://codex.wordpress.org/WordPress_Widgets

http://widgets.wordpress.com
از ویجت های کاربردی ورد پرس که تقریباً در تمام وبلاگ ها استفاده دارند می‌توان به این موارد اشاره کرد:
نمایش لینک ویدیوهای یوتیوبی مورد علاقه شما
نشان دادن تعداد و اسامی بازدیدکننده های آنلاین
نمایش وضعیت آب و هوایی شهر محل زندگی تان
نمایش زمان و تاریخ
نمایش لینک های مورد علاقه تان که در دلیشز تگ زده‌اید
اضافه نمودن دکمه Call me اسکایپ برای تماس مستقیم خوانندگان با شما
ایجاد اسلاید شو از عکس‌های شما در اکانت فلیکر یا آلبوم عکس پیکاسا.
فید:
اگر با وبگردی و مشاهده وبلاگ های دیگر، به فعالیت در این زمینه علاقه‌مند شده‌اید و سراغ وبلاگ آمده اید، حتماً با واژه فید و کاربرد آن آشنا هستید. فید را می‌توان مجموعه لیست وار و روزنامه‌ای از مطالب وبلاگ دانست که خواننده برای مطالعه مطالب تان آن را به برنامه فید خوان خود (مشهورترین آن‌ها گوگل ریدر است) اضافه کرده و نیازی به مراجعه به وبلاگ را ندارد. حتی یکی از راه‌های سنجش محبوبیت یک وبلاگ تعداد فید خوان های آن است.
خبر خوان گوگل: www.google.com/reader
حال اگر شما بعد از مدتی تصمیم گرفتید که وبلاگ خود را به هاست شخصی که تهیه کرده‌اید منتقل کنید، تکلیف فیدخوان های تان چه می شود؟ ممکن است بسیاری از آن‌ها دیگر اقدام به ثبت آدرس جدیدتان در برنامه فیدخوان خود نکنند و شما تعداد قابل ملاحظه ای خواننده را از دست بدهید.
بهترین راه حل برای عدم مواجهه با این مشکل، استفاده از سایت FeedBurner برای تولید یک فید دائمی است. شما در این سایت یک آدرس فید خاص برای وبلاگتان ایجاد می‌کنید و آن را در اختیار خوانندگان تان می گذارید. با این کار برنامه فیدبرنر، فیدهای آدرسی را که به آن داده‌اید، می‌گیرد و در اختیار کسانی می‌گذارد که آن را در فیدخوان شان اضافه کرده اند. حال اگر سایت تان را به جا و آدرس دیگری منتقل کنید، فقط کافی است که نشانی جدید را به فیدبرنر بدهید. باز هم مطالب تان را مانند گذشته برای کسانی که مشترک آدرس فیدبرنرتان شده‌اند ارسال کند.
فیدبرنر: www.feedburner.com
شبکه‌های اجتماعی:
امروزه شبکه‌های اجتماعی گسترش زیادی یافته اند. به طوری که در بسیاری موارد خود آن‌ها تبدیل به یک رسانه شده اند. اما برای یک بلاگر تازه کار که خوره شبکه‌های اجتماعی است، این محیط می‌تواند یک دریا خواننده و طرفدار بالقوه باشد. در صورت اطلاع رسانی و مدیریت درست، می‌توانید با سرعتی قابل قبول صاحب یک وبلاگ پرخواننده شوید. یکی از ساده‌ترین استفاده ها از شبکه‌های اجتماعی، انتشار لینک مطالب تان در آن‌ها است. این کار باعث می‌شود تمام دوستانی که در لیست تان دارید، مطالب تان را ببینند.
فیس بوک: یکی از پرطرفدارترین شبکه‌های اجتماعی است که در ایران هم رشد خیلی زیادی داشته است. اگر بخواهید به طریقه معمول ارسال لینک و مطلب در wall فیس بوک، مطالب وبلاگ تان را در آن قرار دهید، کاری وقت گیر و خسته‌کننده است. اما با استفاده از برخی اپلیکیشن های فیس بوک می‌توانید به راحتی فید وبلاگ تان را در آن‌ها اضافه کرده و شاهد انتشار خودکار و تقریباً بلادرنگ مطالب تان در wall فیس بوک تان باشید. یکی از بهترین برنامه‌های فیس بوک برای این کار آر اس اس گرافیتی است که در اینجا می‌توانید اطلاعات لازم درباره شیوه کار با آن را بیابید:
http://www.rssgraffiti.com
 تویتر: این سایت کوچک و جمع و جور با آن مطالب 140 حرفی اش هم طرفداران بسیار زیادی دارد. اگر شما هم در آن اکانت و تعداد قابل ملاحظه ای دنبال کننده دارید، حتی لحظه‌ای هم در استفاده از آن برای معرفی وبلاگ تان درنگ نکنید. اما تا کی می‌توان بهانه لازم برای تویت کردن لینک وبلاگ را فراهم کرد. و یا اینکه تا کی می‌توان حوصله به خرج داد و بعد از انتشار هر مطلب در وبلاگ، عنوان و لینک آن را تویت کرد. اما اگر از امکان ویژه سایت تویتر فید استفاده کنید، بعد از انتشار هر مطلب در وبلاگ، تیتر و لینک آن به صورت خودکار تویت خواهد شد. البته از تویتر فید برای انتشار مطالب در فیس بوک هم می‌توانید استفاده کنید. اما ترجیحاً سراغ همان ار اس اس گرافیتی بروید.
 توییتر فید: twitterfeed.com
 دلیشز: این سایت یکی از بهترین و پرطرفدارترین سایت‌های بوک مارک حال حاضر است. شما می‌توانید از آن به عنوان لینک دونی سایت‌های مورد علاقه تان به صورت خصوصی استفاده کنید. همچنین این امکان را دارید تا سایت‌های مورد علاقه تان را با دیگران هم به اشتراک بگذارید. پس چه جایی بهتر از وبلاگ تان برای این اشتراک علاقه‌مندی ها. همان‌طور که در قسمت ویجت ها هم اشاره شد، می‌توانید با استفاده از یک ویجت ساده لینکدونی دلیشزی تان را در ستون کناری وبلاگ راه اندازی کنید.
 دلیشز: delicious.com
 کنتور: یکی از چیزهایی که هر وبلاگ‌نویس به آن علاقه خاصی دارد و باعث تشویق و دلگرمی وی برای ادامه کار می شود، تعداد بازدید کنندگان وبلاگ است. شما می‌توانید با استفاده از سرویس های رایگانی همچون گوگل آنالایتیک و سایت مپ، اطلاعات بازدیدها و لینک های ورودی به وبلاگ تان را مانیتور کنید. این ابزارها علاوه بر نشان دادن تعداد بازدیدکنندگان به صورت روزانه، هفتگی، ماهانه و سالانه، تعداد صفحات بازدید شده را هم به صورت اعداد، ارقام و نمودار به شما نشان می دهند. همچنین به شما نشان می‌دهند، بازدید کننده از کجا به وبلاگ شما آمده است. آیا سایت یا وبلاگی به شما لینک داده است، یا شما را از طریق موتور جستجو پیدا کرده. یا اینکه لینک مطلب شما برای وی ایمیل شده است.
 یکی دیگر از کاربردهای کنتور یا شمارنده این است که می‌توانید تعداد بازدیدهای انجام شده از وبلاگ تان را به خوانندگان نشان دهید. برای این کار تنها کافی است در یکی از سرویس های رایگان موجود ثبت نام کرده و یک کد کوچک جاوا اسکریپت را در محلی که می‌خواهید شمارنده نشان داده شود قرار دهید. هرچند که برخی سایت‌های ایرانی هم اقدام به ارائه این خدمات نموده اند، اما پیشنهاد می‌شود به دلیل برخی مشکلات امنیتی، از سرویس های معتبر خارجی استفاده کنید.
آخرین موردی که به آن می‌پردازیم بخش Tools سیستم مدیریت وردپرس است که ابزارهای کاربردی خوبی را در اختیارتان می گذارد. مهمترین قسمت تولز هم Webmaster Tools Verification است که با استفاده از آن به همراه یکی از ابزارهای وبمستر گوگل، یاهو یا بینگ، می‌توانید اطلاعات بسیار کاملی از نحوه تعامل موتورهای جستجو با وب سایت تان در اختیار داشته باشید. این تعامل را مدیریت نمایید. اطلاعات بسیار جالبی از قبیل مشکلات نمایش وبلاگ، کلمات کلیدی که کاربر را به وبلاگ تان می آورد، عباراتی که باعث مراجعه کاربر به وبلاگ تان شده و حتی تعداد دفعاتی که مثلاً کاربر به دلیل مشکل سرور موفق به باز کردن صفحه تان نشده را مشاهده کنید. همچنین به صورت اجمالی جدیدترین جاهایی را که به وبلاگ تان لینک داده‌اند مشاهده کنید.
مدیریت و استفاده درست از این امکانات هر یک از موتورهای جستجو، باعث هدایت جامعه هدف تان به سوی وبلاگ شما خواهد شد. این کار در بسیاری مواقع، حتی از صرف هزینه‌های بالای تبلیغاتی هم کارآمدتر خواهد بود.
 از دیگر بخش‌های کاربردی منوی تولز می‌توان به Post by Email اشاره کرد، که در جای خود مورد بررسی قرار می گیرد. کار این سرویس به این صورت است که مطالب تان را برای ایمیل مشخصی می‌فرستید و آن مطالب همان لحظه در وبلاگ تان منتشر می شوند. بزرگترین مزیت این بخش عدم نیاز به ورود به بخش مدیریت وبلاگ برای انتشار مطلب است. که این امر باعث امنیت بیشتری خواهد بود. به‌خصوص هنگامی که مجبور به استفاده از کامپیوتر یا اینترنت نه چندان امن باشید.


90/7/9
10:46 ص

نود 32

یوزرنیم و پسورد تریال طلایی ورژن5 آنتی ویروس نود32 (لایسنس 1ماهه) روز شنبه

1390/7/9

دوستان این یوزر تریال طلایی میباشد و شما با آپدیت کردن لایسنس نود32 تان یکماهه میشود و تا یکماه نیاز به یوزرنیم پسورد نخواهید داشت و آپدیت ارجینال با سرور تریال نود32 آنتی ویروستون را آپدیت میکنید برای اینکه متوجه بشید که آنتی ویروس شما لایسنس یکماهه شده است دو عکس گذاشتم و با فلاش نشان دادم......

We can try TRIAL format of the resources , I hope you feedback TRIAL censorship under the circumstances ! So that we find ways to deal with !
User Name : TRIAL-52390749 Password : 3fn8m537fb
Valid :2011 -11-05 type : ESS / EAV
User Name : TRIAL-52390742 Password : 5afd6t4unc

Valid :2011 -11-05 type : ESS / EAV

 


90/7/7
10:59 ص

نود 32
Username: EAV-51628715
Password:
Username: EAV-51720357
Password:
Username: EAV-51720358
Password:
Username: EAV-51720362
Password: 
Username: EAV-51720365
Password:
Username: EAV-51720369


Username: EAV-51628715
Password: 5fub44ased
Username: EAV-51720357
Password: rh3fnc7ret
Username: EAV-51720358
Password: rns5datxs4
Username: EAV-51720362
Password: e8fat6rn4v
Username: EAV-51720365
Password: rkvaa8p6ka
Username: EAV-51720369
Password: v72c33u4eb
Username: EAV-51720370
Password: 2vefnaftxu
Username: EAV-51720371
Password: d8e8bx583j
Username: EAV-51720372
Password: 6rm72erttn
Username: EAV-51720373
Password: uat6mvcekr
Username: EAV-51720376
Password: 5npdudk3mu
Username: EAV-51720378
Password: h3p6j48enj

ESET NOD32 Antivirus5.0.93.0

Username: EAV-51611032
Password: sk68fkb75m
Username: EAV-51611045
Password: c78mpuj2u6
Username: EAV-51611084
Password: pj7dudh2uf
Username: EAV-51473462
Password: nfxkdde772
Username: EAV-51474249
Password: bhpjnfsj25
Username: EAV-51497506
Password: br3a6uba8t


90/7/7
7:54 ص

خو ش آمدید

استفاده از جیمیل به صورت آفلاین
امروزه دیگر همه جا می توانید به اینترنت دسترسی داشته باشید، خط ADSL، کارت اینترنت، کافی نت محله، سایت دانشگاه و یا حتی اینترنت موبایل همیشه به کمک شما می آیند. اما باز هم ممکن است در حین مسافرت یا گردش که به اینترنت دسترسی ندارید، به یکی از ایمیل های دریافتی تان نیاز پیدا کنید. یا اینکه بخواهید وقت اضافی تان را به خواندن ایمیل ها، پاسخ به آنها و ارسال پیام های ضروری بپردازید.
شما به طور کلی دو روش برای دسترسی به جیمیل تان هنگام عدم اتصال به اینترنت دارید. راه اول استفاده از امکان جیمیل آفلاین است که در این درس به آن می پردازیم. روش دوم شامل استفاده از نرم افزارهای ایمیل کلاینت است که روی کامپیوترتان نصب می شوند و در درس بعدی به آن پرداخته ایم. در نهایت انتخاب با خود شما است که در صورت تمایل یکی از آنها را انتخاب کنید. می توانید هر دوی این روش ها را امتحان کنید و ببینید کدام یک بیشتر به کار شما می آید.
با امکانی که جیمیل از سال 2009 به خدمات خود اضافه کرده است، می توانید حتی وقتی به اینترنت دسترسی ندارید، کارهای اینچنینی را انجام دهید و هر لحظه که به اینترنت وصل شدید، به صورت خودکار ایمیل هایی که نوشته بودید ارسال می شوند، ایمیل های آرشیوی ذخیره شده و یا تگ می خورند.
جیمیل برای نمایش و کار آفلاین با پیام های شما از افزونه مرورگر متن باز گوگل با نام Gears استفاده می کند. این افزونه به توسعه دهندگان برنامه های تحت وب اجازه می دهد که قابلیت فعالیت آفلاین (هنگامی که به اینترنت متصل نیستید) را هم به برنامه های شان اضافه کنند.
برای شروع چه باید کرد؟
در اولین قدم باید امکان آفلاین را در جیمیل تان فعال کنید. برای این کار به قسمت mail setting ایمیل خود رفته و تب Offline را باز کنید. سپس گزینه Enable Offline Mail for this computer را انتخاب کنید. در پایین این صفحه هم می توانید برخی تنظیمات دیگر را اعمال کنید و در نهایت دکمه Save Changes را بزنید.
حال شما به صفحه اول جیمیل تان برگشته و با پنجره ای مواجه می شوید، که می خواهد مراحل نصب جیمیل آفلاین را شروع کند. این پنجره به شما اخطار می دهد که این کار را بر روی یک کامپیوتر عمومی و یا سیستمی که در دسترس همه است انجام ندهید. همچنین می گوید که برای کار کردن با جیمیل آفلاین نیاز به نصب افزونه Gears بر روی مرورگر است و پس از پایان کار هم مرورگرتان ریستارت می شود. برای شروع دکمه install را بزنید.
نکته: متاسفانه ایران در لیست تحریم شرکت گوگل قرار دارد، برای نصب این افزونه باید از وی پی ان یا فیلتر شکن استفاده کنید. البته ممکن است با کمی جستجو در برخی سایت ها هم بتوانید این افزونه را بدون مشکل تحریم دانلود کنید.
توجه: از جیمیل آفلاین تنها می توانید بر روی مرورگرهای اینترنت اکسپلورر 7 و 8، فایرفاکس3 تا 3.6 و گوگل کروم استفاده کنید و تنها در صورتی که کاربر مک او ایکس 10.5 به بالا باشید، فایرفاکس هم قابل استفاده است. اما به طور کامل پشتیبانی نمی گردد و ممکن است با مشکلاتی روبرو شوید.
جیمیل صفحه نصب افزونه Gears گوگل را باز می کند، بر روی دکمه Install Gears کلیک کنید. پس از نصب افزونه Gears و ریستارت شدن مرورگر، دوباره جیمیل را باز کرده و در صفحه تنظیمات، تب آفلاین را باز کنید. حال دوباره گزینه Enable Offline Mail for this computer را انتخاب کرده و دکمه save changes را بزنید. جیمیل به صفحه اول خود برگشته و پیغامی را نمایش می دهد که مربوط به استفاده از برنامه Gears است. به شما می گوید سایتی که در آن قرار دارید، می خواهد از طریق این برنامه برخی اطلاعات را درون کامپیوتر ذخیره کند، آیا به آن اطمینان دارید و اجازه این کار را می دهید؟ کادر کنار عبارت I trust this site, Allow it to use gears را کلیک کرده و دکمه Allow را انتخاب کنید تا کار انتقال ایمیل ها طبق تنظیماتی که قبلا گفتیم آغاز شود.
حال در سمت چپ و بالای جیمیل تان یک کادر باز می شود که می گوید نصب جیمیل آفلاین در حال اتمام است، دقایقی برای اتمام کار صبر کنید. اجازه دهید که نوار فعالیت این کادر تا آخر پر شود. بسته به تعداد ایمیل ها و بازه زمانی انتخاب شده این کار مدتی طول خواهد کشید.
در همین میان ممکن است با پنجره اخطار دیگری هم مواجه شوید که می گوید جیمیل آفلاین قصد دارد دکمه میانبری روی دسکتاپ ایجاد کند، اگر تمایل داشتید، دکمه OK را بزنید.
حال قابلیت آفلاین جیمیل بر روی کامپیوتری که این تنظیمات را انجام داده اید، فعال شده و بعد از اتمام دانلود موارد ضروری، می توانید به راحتی از آن استفاده کنید.
توجه: برای استفاده از قابلیت آفلاین جیمیل، باید امکان multiple sign-in جیمیل تان را خاموش کرده باشید، در غیر این صورت با پیام خطا مواجه خواهید شد.
تنظیمات کامل بخش آفلاین جیمیل
در پایین قسمت انتخاب حالت آفلاین جیمیل، شما با تعدادی تنظیمات در خصوص نحوه دریافت اطلاعات از سرور جیمیل روبرو هستید. بخش اول، انتخاب شیوه دانلود ایمیل های شما از روی سرور جیمیل است. شما می توانید انتخاب کنید که ایمیل های تان از چه زمانی به بعد به صورت آفلاین در دسترس باشند. این بازه زمانی می تواند از 4 روز تا 5 سال انتخاب گردد. این کار را با باز کردن منوی آبشاری جلوی گزینه Recent message range از بخش  Download options در تب offline می توانید انجام دهید.
همچنین با کلیک کردن بر روی گزینه Change Label Settings می توانید لیبل ها و فولدرهایی را که نیاز به دانلود شدن دارند، انتخاب کرده و بازه زمانی آنها را هم مشخص کنید. شما سه گزینه در برابر نام هر پوشه و لیبل در اختیار دارید، All یعنی تمامی ایمیل های موجود در آن پوشه. Set None یعنی هیچ کدام از ایمیل های درون آن پوشه. و در ستون وسط گزینه ای که مدت زمان انتخابی در بخش قبلی را نشان می دهد. یعنی تمامی ایمیل های آن پوشه که در آن بازه زمانی مشخص قرار دارند، مثلا Set 3 months.
حال نوبت به تصمیم گیری در خصوص فایل های پیوست ایمیل ها است. اگر به آنها در حالت آفلاین نیازی ندارید، بهتر است بی دلیل فضای هارد کامپیوتر و پهنای باند اینترنت خود را مصرف نکنید. اما اگر به آنها نیاز دارید، در قسمت Attachments می توانید تعیین کنید که همه پیوست ها دانلود شوند، یا اینکه فقط پیوست هایی تا یک حجم خاص در حالت آفلاین در دسترس باشند. در این قسمت گزینه های No attachment برای دانلود نشدن پیوست ها، All attachment برای دانلود کردن تمامی پیوست ها و گزینه های حجمی 10 کیلوبایت تا 5 مگابایت را در اختیار دارید.
در بخش بعدی، یعنی Other options می توانید با کلیک کردن بر روی لینک create a desktop shortcut، لینکی برای جیمیل آفلاین بر روی دستک تاپ تان ایجاد کنید که دسترسی شما به جیمیل را راحت تر می سازد. البته همیشه با تایپ عبارت gmail.com در مرورگری که جیمیل آفلاین در آن فعال است، می توانید به جیمیل تان دسترسی داشته باشید.
چند نکته کاربردی و رفع مشکل
1- معنی ایکون هایی که بعد از فعال کردن حالت آفلاین در کنار نام کاربری در بالای صفحه می آیند چیست؟
آیکون سبز با علامت تیک نشان دهنده این است که جیمیل شما هم اکنون در حالت آنلاین بوده و کاملا با بخش آفلاین سینک یا به عبارتی یکسان است.
آیکون سبز با دو فلش دوار در حال حرکت نشان می دهد که جیمیل شما آنلاین است و در حال یکسان سازی داده ها بین بخش آفلاین و سرور جیمیل است.
آیکون دایره خاکستری تو خالی با خط مورب وسط آن می گوید که هم اکنون در حالت آفلاین از جیمیل استفاده می کنید.
آیکون دایره خاکستری تو پر با تیک آبی نشان دهنده این است که سرعت اینترنت تان آنقدر پایین است که امکان یکسان سازی داده ها وجود ندارد.
2- چگونه جیمیل آفلاین را غیر فعال کنیم؟
تنها کافی است در صفحه settings به تب Offline  بروید و گزینه disable… را انتخاب کنید. با این کار جیمیل آفلاین خاموش شده و از شما سوال می کند که ایمیل های ذخیره شده پاک شده یا نگهداری شوند. در صورتی که از سیستم امنی استفاده می کنید و قصد دارید در آینده دوباره جیمیل آفلاین را فعال کنید، پیشنهاد می شود که ایمیل های ذخیره شده را نگهدارید.


90/7/6
12:18 ع

کپی رایت و ذکر منبع در وبلاگ نویسی
وقتی وبلاگ می نویسید از نوشتن لذت می برید. قاعدتاً دوست ندارید که کسی نوشته شما را بردارد و بدون اجازه شما در وبلاگ خودش منتشر کند یا اینکه آن را در نشریه چاپی به نام فردی دیگر ببینید. همین موضوع در مورد استفاده از مطالب دیگر وبلاگ ها و وب سایت هم صدق می کند. به طور کل در دوران وبلاگ نویسی برایتان زیاد پیش می‌آید که مطالب جالبی در دیگر سایت‌ها و وبلاگ ها ببینید که بخواهید آن‌ها را با خوانندگان وبلاگ خودتان به اشتراک بگذارید.
اشتباه ترین راه برای این کار کپی کردن مطالب سایت‌ها و وبلاگ های دیگر در وبلاگتان است. این کار نه تنها باعث افزایش خوانندگان وبلاگ تان نمی‌شود بلکه نویسنده اصلی مطلب را هم از شما دلخور خواهد کرد. اما ذات وب برای به اشتراک گذاری اطلاعات طراحی شده است. می‌توانید بدون اینکه اخلاق را زیر پا بگذارید مطالب مفید دیگر سایت‌ها و وبلاگ ها را با بقیه به اشتراک بگذارید. برای این کار کافی است که در وبلاگ تان به آن مطلب لینک بدهید. این بهترین روش برای نقل مطالب دیگران است.
گاهی اوقات ممکن است بخواهید مطلب را در وبلاگ خودتان قرار دهید. در این صورت باید به قوانین منبعی که می‌خواهید از آن نقل کنید توجه کنید. تقریباً تمام سایت‌ها و وبلاگ ها در پایین صفحات شان قوانین نقل مطالب را نوشته اند. بسیار مهم است که به آن‌ها توجه کنید و به آن‌ها احترام بگذارید. اگر نقل مطالب را به طور کل ممنوع کرده بودند شما حق ندارید که هیچ کدام از مطالب را در وبلاگ تان درج کنید. اما همیشه می‌توانید به‌ آن‌ها لینک دهید. نقل مطلب فقط شامل متن های دیگران نمی شود. شما باید در مورد تصاویر، صوت و ویدیو هم به قوانین ذکر منبع احترام بگذارید.
بعضی سایت‌ها و نقل مطلب را با ذکر منبع مجاز دانسته اند. این قسمت مهمی است که بسیاری از وبلاگ‌نویس ها در آن اشتباه می کنند. در وب، ذکر منبع به معنی دادن لینک به مطلب اصلی است. نه به معنی اینکه فقط نام وبلاگ منبع را در آخر مطلب اش بنویسید. اگر واقعاً قصد دارید مطلبی را از یک وبلاگ دیگر را نقل کنید دقت کنید که هیچ وقت از روی فراموشی و بی دقتی لینک به مطلب اصلی را فراموش نکنید.
هنگام لینک دادن به مطلب اصلی دقت کنید که نباید به صفحه اصلی آن وبلاگ یا وب سایت لینک بدهید. بلکه باید به همان مطلبی پیوند داده شود که در وبلاگتان نقل کرده اید.
بعضی وبلاگ ها هم نقل مطلب را تنها با کسب اجازه قبلی مجاز شمرده اند. در این صورت باید با نویسنده آن وبلاگ تماس بگیرید. بهترین کار ایمیل زدن به نویسنده وبلاگ و کسب اجازه برای نقل مطلب اش است و بهتر است از بخش نظرات وبلاگ اش برای کسب اجازه استفاده نکنید. در صورتی که این اجازه به شما داده شد هنگام درج مطلب حتماً منبع را با درج لینک ذکر کنید و به خواننده هایتان اعلام کنید که برای درج این مطلب از نویسنده اصلی‌اش اجازه گرفته اید. با این کار هم قوانین نقل مطلب را رعایت کرده‌اید و هم خواننده‌های وبلاگتان به شما به عنوان یک فرد حافظ حقوق دیگران احترام بیشتری خواهند گذاشت.


90/7/6
11:39 ص

خوش آمدید

نگاهی به آناتومی یک ایمیل - بخش دوم
در درس گذشته با بخش اول آناتومی ایمیل اشنا شدید. حالا سراغ بخش دوم می رویم. اگر مطالب این دو درس به نظرتان مشکل می آید توصیه می کنیم بخش خلاصه و جمع بندی را در انتهای این درس بخوانید و سپس یک بار دیگر این دو درس را مطالعه کنید تا برداشت بهتری داشته باشید.
اطلاعات قابل رویت هدر
اطلاعات گفته شده در این بخش، در حقیقت همان مواردی هستند که معمولا به صورت عادی در بالای ایمیل تان می توانید ببینید.
به شکل قابل توجهی این فیلدها، ناامن ترین و غیرقابل اعتمادترین بخش هدر هستند. زیرا هیچ یک از فیلد های To: و From: در فرآیند نقل و انتقال ایمیل مورد استفاده هاست ها و راستی آزمایی قرار نمی گیرند.
هیچ یک از این فیلد ها برای ارسال پیام از طریق پروتکل SMTP مورد نیاز نیستند. حتی ممکن است با پیام هایی برخورد کنید که هیچ اطلاعاتی در این فیلدها نداشته باشند. اغلب پیام های اینچنینی یا اسپم هستند و یا پیام های تست مدیر سرورتان!
خب، اگر فیلد های To و From خالی باشند، چگونه هاست های ایمیل می توانند تشخیص دهند که ایمیل از طرف چه کسی ارسال شده و به دست کی باید برسد؟
ابتدا بگذارید چهار فیلد کاملا متفاوتی که در ایمیل های ارسالی یک شخص به دیگری وجود دارند را با هم مقایسه کنیم:
From: آدرس فرستنده که در بخش قابل مشاهده هدر نمایش داده می شود. این آدرس در بسیاری از ایمیل های عادی و قانونی، معتبر و قابل شناسایی است. اما در اغلب ایمیل های اسپم، آدرسی جعلی و غیر معتبر است.
 Return-Path: آدرسی است که توسط اولین هاست ایمیل که با کامپیوتر فرستنده پیام در ارتباط است، به صورت خودکار دریافت شده و در هدر درج می شود. این آدرس بیشتر اوقات در بخش مخفی هدر قرار دارد. این آدرس در ایمیل های عادی و با هدر معتبر، معمولا‌(و نه همیشه) با آدرس فیلد From یکسان است. احتمال اینکه این آدرس معتبر و قابل استناد باشد، خیلی بیشتر از آدرس فیلد From است. البته در یک هدر جعلی می توان این آدرس را هم تغییر داد.
 To: آدرس گیرنده را نشان می دهد که همیشه در بخش قابل رویت هدر قرار دارد. این فیلد برای SMTP مصرفی ندارد، پس همانند From می تواند شامل هر عبارتی باشد.
 for: آدرس گیرنده است که توسط اولین mail host از کامپیوتر فرستنده دریافت شده و از هاستی به هاست دیگر انتقال می یابد. برخی اوقات هاست ها این فیلد را در بخش مخفی هدر قرار می دهند. این فیلد اگر وجود داشته باشد معمولا دقیق و قابل استناد است.
 نکته جالب و خطرناک اینجاست همانطور که هنگام ارسال یک بسته پستی، به آدرس صحیح و معتبر فرستنده نیازی نیست! شما نیازی به مشخص کردن اطلاعات from و return-path هم ندارید.  یعنی اینکه می توان کاری کرد که هیچ راهی برای برگشت پاسخ ایمیل به شما وجود نداشته باشد. هرچند که اگر شما یک اسپمر باشید، مطمئنا این مساله برای تان اهمیتی ندارد.
 متاسفانه بسیاری از افراد و برخی برنامه ها برای حذف ایمیل های اسپم تنها به فیلد From دقت می کنند و پیام ها را بر اساس آن دسته بندی می کنند. خب، یک اسپمر می تواند هر آدرس دلخواهی را در بخش From قرار دهد، آدرس ساختگی، آدرس یک شخص بی تقصیر و از همه جا بی خبر، یا حتی ایمیل خود شما! پس هرگونه تلاش برای فیلتر کردن ایمیل های مشکوک بر اساس فیلد from چیزی به جز اتلاف وقت نیست.
 شیوه شناسایی «هدر جعلی»!
در بخش های مختلفی به عبارت «هدر جعلی» اشاره کردیم. به شکل ساده، این عبارت یعنی اینکه یک اسپمر سعی می کند به گونه ای اطلاعات هدر را تغییر دهد که شما به هیچ وجه ردپایی نبینید و شک نکنید. جعل معمولا به دو صورت انجام می گیرد:
1- اختصاص دادن یک نام  اشتباهی به هاست ایمیلی که قرار است ارسال شود.
2- اضافه کردن چند خط اطلاعات مسیریابی تقلبی به هدر برای ساخت پیشینه جعلی برای ایمیل.

 مورد اول در صورت دستیابی به نرم افزارهای لازم، به راحتی قابل انجام است. هاست های مبادله ایمیل هیچ گاه به نام سروری که ایمیل از آن صادر می شود، توجهی نمی کنند. هر چند که ممکن است برای ارتباط راحت تر، آی پی ماشین ارسال کننده را هم ثبت کنند.
 اما مورد دوم سخت تر بوده و به یک کامپیوتر متصل به سرورهای ایمیل و همچنین یک "open relay" یا "open proxy" بر روی آن سرور نیاز دارد.
 یک هاست ایمیل "open relay"، ماشینی است که وظیفه رد و بدل کردن ایمیل با افراد ناشناس را بر عهده دارد. برای این سرور مهم نیست که شما چه کسی هستید که ایمیل را فرستاده اید و همچنین علاقه ای برای آشنایی با گیرنده ایمیل هم ندارد.
 درست مانند فیلم های جاسوسی که آدم بد فیلم از یک مسافر بیگناه، برای ارسال برخی وسایل به نقطه ای دیگر و برای شخص  دیگری استفاده می کند.
 البته سیستم های ارسال یکسره ایمیل متعلق به روزهای اولیه گسترش ایمیل هستند و امروزه همه مدیران سرور با خطر چنین ارتباطی آشنا بوده و معمولا به سرورها اجازه چنین ارتباطاتی را نمی دهند.
 علی رغم کم شدن سرورهای "open relay" به دلیل آگاهی مدیران هاست ها، متاسفانه اسپمرها جایگزین خیلی بهتری را پیدا کرده اند: "open proxy" یا "zombie".  زامبی ها کامپیوترهای ویندوزی متعلق به کاربران خانگی بی تقصیر و بی اطلاعی هستند که به برنامه های ناشناس اجازه نصب شدن بر روی سیستم می دهند. این ماشین ها از لحظه اتصال به اینترنت، بدون اطلاع صاحبان شان، دائما در حال ارسال ایمیل های اسپم هستند. و مهمتر اینکه با این روش برای گیرنده اسپم، پیگیری اسپمر بسیار سخت می شود و معمولا همین زامبی از همه جا بی خبر تنها مبدا قابل شناسایی است. شاید باورتان نشود اما اگر مبانی امنیت را به خوبی رعایت نکرده باشید احتمالش زیاد است که کامپیوتر خود شما همین الان مشغول فرستادن ایمیل های اسپم بدون اطلاع خودتان باشد!
 طلسم شیطانی!
خب، از کجا بدانیم که کامپیوتر ما هم یک زامبی است؟ می دانید که نویسندگان این ابزارهای شیطانی تمام سعی شان را می کنند تا برنامه دور از چشم همگان به فعالیت اش ادامه دهد و نباید انتظار ردپای مشخصی را داشته باشید.
 بهترین راه این است که همیشه مراقب فعالیت های غیر معمول شبکه و کامپیوتر خود باشید. دلیلی ندارد وقتی که از اینترنت استفاده نمی کنید و برنامه ای هم در حال بروز رسانی نیست، شبکه تان دچار ترافیک و تبادل اطلاعات باشد. بهترین روش برای چنین مراقبتی، استفاده از برنامه های پاکت اسنیفر است که به دقت حتی کوچک ترین اطلاعاتی را که قصد خروج از کامپیوترتان دارند، کنترل می کند. البته توضیح جزییات خارج از موضوع این دوره است اما بهترین راه مقابله با اسپمرها و جلوگیری از تبدیل شدن به زامبی، به روز نگه داشتن تمام  نرم افزارهای سیستم است. البته اسکن دوره ای کامپیوتر با یک آنتی ویروس به روز هم نباید فراموش گردد. اگر در دوره امنیت درسنامه شرکت نکرده اید فراموش نکنید که در آن ثبت نام کنید تا ضروریات لازم را یاد بگیرید (برای ثبت‌نام تنها کافی است که یک ایمیل خالی به security1@darsnameh.com بزنید).
 هرگاه یک اسپمر یک سیستم ایمیل Open relay یا open proxy پیدا کند، به سراغ جعبه ابزارش می رود و با استفاده از این سیستم، یک تاریخچه جعلی مسیریابی برای ایمیل ها دست و پا می کند. وقتی هم یک شکارچی اسپم حرفه ای سرنخ ها را یکی یکی دنبال می کند، آخر سر به یک آی اس پی یا کاربر بی گناه از همه جا بی خبر می رسند.
 مچ گیری اسپمر زرنگ
بهترین راه شناخت یک هدر جعلی همان دنبال کردن زنجیره انتقال (اطلاعات مسیریابی) از یک سرور به سرور دیگر است. این کار را از طریق نام و اطلاعات درون فیلد Received می توان انجام داد. نام هر هاست را تبدیل به آی پی کنید. آیا با آی پی ثبت شده در بخش Received مرتبط با آن نام هاست همخوانی دارد؟ اگر درباره هر کدام از هاست های زنجیره انتقال این همخوانی مشاهده نشود مطمئنا با یک هدر و ایمیل جعلی سروکار دارید.
 متن پیام (Body)
بعد از این همه داستان درباره هدر، نوبت به بخش اصلی که معمولا هدف ما از ارسال ایمیل است، می رسد. body همان قسمتی است که ما پیام مان را برای گیرنده می نویسیم.
 فیلد Content-type نشان دهنده نوع متن قرار گرفته در بادی است. در این مثال همانگونه که دیدید، پیام نوشته شده به صورت متن ساده یا Plain text است. ایمیل های فارسی هم که ما می فرستیم معمولا بدین صورت هستند:
 اما متاسفانه بسیاری از سرویس ها و برنامه های ایمیل، سعی می کنند همه پیام ها (حتی پیام های متن ساده) را به صورت HTML پردازش کرده و به نمایش بگذارند. همانطور که در بخش امنیت هم اشاره کردیم، ایمیل های اچ تی ام ال پر از خطر و دردسر هستند. از قبیل:
 * جاوا اسکریپت یا برخی قطعات کد خوداجرا، پنجره جدیدی باز می کنند و با نشان دادن یک پیام بی مورد و شاید جذاب، نمی گذارند شما توجهی به کد اجرا شده بر روی سیستم تان داشته باشید و یک موذی خرابکار بر روی کامپیوترتان نصب می گردد.
 * آدرس های ایمیل گنگ و نامفهوم و لینک صفحات وب درون متن باعث می شود ردیابی جا و مکان اسپمر تا حدی مشکل شود.
 * لینک های جاسازی شده و ناپیدای درون ایمیل های اچ تی ام ال، به اسمپر گزارش می دهند که شما پیام را دریافت کرده و خوانده اید! پس یک قربانی با ایمیل واقعی هستید. به این لینک ها حشرات وب یا آدرس های چراغ دریایی می گویند. ("web bugs" or "beacon URLs")
 پس بهتر است که به این سادگی برای استفاده از ایمیل های HTML قانع نشده و پیام های تان را به همان صورت متن ساده یا Plain Text بخوانید و ارسال کنید.
 برای آنالیز و بررسی متن HTML یک پیام، بهترین راه مشاهده کدهای منبع آن است، برای انجام این کار در مرورگرهای مختلف، گزینه های متفاوتی وجود دارد که معمولا با نام View-source یا View Page Source دیده می شود. راحت ترین راه دست یابی به آن هم راست کلیک کردن بر روی متن ایمیل و انتخاب گزینه مناسب است.
 توجه داشته باشید که یکی از شگردهای اسپمرها جلوگیری از راست کلیک بر روی پیام با استفاده از کدهای جاوا اسکریپت است. پس در هنگام بسته بودن راست کلیک، احتمالا با یک اسپم روبرو هستنید.
 برخی اسپمرهای حرفه ای با استفاده از برخی کدهای ناشناس جاوا اسکریپت کاری می کنند که متن ایمیل به صورت عادی برای تان قابل مشاهده نباشد و اگر مشتاق دیدن آن باشید، باید به کدها اجازه دهید که روی کامپیوترتان لود شود. باید در برابر ایمیل های اینچنینی بسیار محتاط و با دقت رفتار کنید و مراقب اطلاعاتی که می خواهند به سیستم تان منتقل کنند، باشید. در واقع بهترین روش پاک کردن فوری این ایمیل هاست (پیش از باز کردن).
 یکی دیگر از بخش های یک ایمیل فایل های پیوست یا Attachment هستند. حتی اگر ایمیل تان به صورت plain text باشد، باز هم هنوز در معرض خطر هستید. یک پیوست می تواند شامل متن، فایل اچ تی ام ال، فایل های زیپ شده  یا محتوای صوتی و تصویری باشد. اغلب ویروس های کامپیوتری از این شیوه برای انتقال استفاده می کند.
 و نتیجه گیری:
در اینجا مهمترین بخش های درس را مرور می کنیم اگر مطالب دو درس گذشته، مشکل به نظر میرسد این قست نتیجه گیری را با دقت بخوانید تا یک خلاصه ساده در ذهن داشته باشید:
 - یک پیام ایمیلی از هدر (Header)، متن (Body) و در برخی موارد پیوست (Attachment) تشکیل شده است.
- هدر شامل اطلاعات مورد نیاز برای پیگیری و یافتن مبدا و مقصد پیام ارسال شده است.
- هدر کامل به ندرت در ایمیل ها نمایش داده می شود و معمولا باید از طریق منوها و چند کلیک به آن دست یابید.
- لاین های Received به صورت زنجیره ای نشان دهنده مسیر سفر یک ایمیل از فرستنده تا گیرنده هستند.
- اسپمرها معمولا سعی می کنند با دست کاری و بازی با اطلاعات Received هدر جعلی بسازند. اما اینگونه تقلب ها گاهی قابل کشف هستند.
- اسپمرها معمولا با استفاده از سرورهای ایمیل بدون محافظت و یا کامپیوترهای زامبی برای ارسال پیام های جعلی استفاده می کنند.
- شما می توانید به راحتی یک پیام را تا نقطه ای که تقلب صورت گرفته به صورت مرحله به مرحله پیگیری و کنترل کنید، تا به اطلاعات مسیریابی نامطمئن و جعلی برسید.
- هاست هایی که پیام را دست به دست می کنند تا به شما برسد، ممکن است در بخش مسیریابی، اطلاعات کافی برای ردیابی موفق ذخیره نکنند.
- آدرس های نمایش داده شده در بخش From و To که برنامه مدیریت ایمیل به صورت معمول به شما نشان می دهد، اصلا قابل اعتماد و استناد نیستند و به راحتی جعل می شوند.  حتی آدرس های فیلد Return-Path و for هم چندان قابل اطمینان نیستند.
 خب، حالا دیگر راحت تر می توانید یقه اسپمرها را بگیرید و در دام آنها گرفتار نشوید. مبارزه موفقیت آمیزی را برای تان آرزو می کنم.


90/7/5
8:44 ص

نگاهی به آناتومی یک ایمیل - بخش اول
زمان اش رسیده تا کمی عمیق تر نگاه کنیم. به عنوان یک استاد بزرگ بد نیست بدانیم در پشت صحنه چه اتفاقاتی رخ می دهد. پس کاپوت ماشین را بالا می زنیم و کمی به پیچ و مهره ها نگاه می کنیم. شاید این درس و قسمت بعدی اش کمی سخت و پیچیده به نظر برسد. اما نگران نباشید. اینجا که کلاس درس مدرسه نیست. بنابراین نباید همه چیز را حفظ کنید. هدف این است که کلیاتی را در مورد آناتومی یک ایمیل بلد باشید و به شما قول میدهیم هر چقدر آنها را با دقت بیشتری بخوانید در نهایت بیشتر به کارتان می آید.
هدف ما در این دو درس کالبد شناسی و شناخت کامل اجزای یک ایمیل است. تا هرگاه نقصی (هرچند کوچک) یافتید، بتوانید ایمیل های خرابکارانه را شناسایی و حذف کنید. درست مانند یک پزشک که با شناخت کامل آناتومی شما، هنگام بیماری به درمان  می پردازد.
 یک ایمیل چگونه ارسال می شود
همه شما با سیستم ارسال نامه های معمولی آشنا هستید. نامه را نوشته و در پاکت می گذارید. بعد از چسباندن تمبر آن را در صندوق پست می اندازید. (خیس کردن تمبر با زبان هم یکی از لذت بخش ترین قسمت های ارسال نامه هست) پستچی نامه شما را به اداره پست می برد. از آنجا نامه به مرکز توزیع مراسلات می رود و پس از تقسیم بندی، نامه ها را به صورت زمینی، هوایی یا دریایی، به نزدیک ترین مرکز توزیع نسبت به آدرس گیرنده می برند. حال نامه تحویل اداره پست محلی می شود و توسط پستچی به دست گیرنده می رسد. جالب اینجاست که به شکل شگفت انگیزی سرگذشت یک ایمیل هم بسیار به این داستان شبیه است.
 هنگامی که شما دکمه Send را برای ارسال ایمیلی می زنید، کامپیوتر شما با ماشینی که آن را mail host می نامند تماس می گیرد و معمولا با استفاده ازپروتکل SMTP (پروتکل ارسال نامه آسان - Simple Mail Transfer Protocol) ایمیل را ارسال می کند. این کامپیوتر ممکن است متعلق به شرکت سرویس دهنده اینترنت شما، یا سرور دانشگاه، مدرسه و اداره شما باشد. حال این mail host با سیستم mail host سرور گیرنده ایمیل تماس گرفته و با استفاده از SMTP نامه را برای آن ماشین ارسال می کند. این دو ماشین سرور ایمیل همانند همان ادارات پست محلی در مثال قبلی هستند.
 و سرانجام پیام شما بر روی آدرس دامنه گیرنده، به دست یک سرور ویژه با نام MDA (مامور تحویل نامه یا mail delivery agent) می رسد (مثل پستچی محله خودمان) و تا زمانی که گیرنده وارد اکانت ایمیل اش نشده، در آنجا نگهداری می شود. به محض اینکه گیرنده وارد اکانت اش شد، پیام توسط پروتکل POP3 (پروتکل اداره پست یا Post Office Protocol) و یا پروتکل IMAP (پروتکل دسترسی به پیام اینترنتی یا Internet message access protocol) به اینباکس گیرنده منتقل می گردد.
 بررسی محتوای یک پیام ایمیلی
حال که شیوه ارسال و دریافت ایمیل ها را شناختیم، بهتر است به بررسی دقیق تر محتوای یک ایمیل بپردازیم. برای اینکه محتوای تمام و کمال یک پیام را ببینید، ابتدا یکی از ایمیل های دریافتی در جیمیل تان را باز کنید و آنگاه از منوی باز شونده کنار دکمه Reply گزینه Show original را انتخاب کنید.
چیزی که می بینید، محتوای اصلی یک ایمیل است که طبق «استاندارد اینترنتی برای ترکیب بندی پیام ایمیلی» ساخته شده است.
 هدر (Header)
همه ایمیل ها دارای بخش هدر هستند. هدر حاوی اطلاعاتی است که ماشین ها بتوانند منظور هم را فهمیده و پیام ها را رد و بدل کنند. هدر به طور معمول دارای یک سری اطلاعات مشخص است که دیدن آنها هم چندان برای گیرنده ایمیل مطلوب نیست. بنابراین برنامه های مدیریت ایمیل و سرویس های ایمیل معمولا به جز موارد پرکاربردی مانند from ،to ،date subject و cc، بقیه بخش های هدر را مخفی کرده و به شما نشان نمی دهند. اما این مهم ترین بخش ایمیل است.
حال بگذارید قسمت های مهم هدر را بررسی کرده و جلو برویم. توجه کنید که ترتیب این موارد بسته به سرویس دهنده ایمیل شما ممکن است متفاوت باشد.
 بخش مقدماتی و پایه
 فیلد Return-path یک فیلد اختیاری در هدر ایمیل است و ممکن است برخی سرورها آن را ایجاد و ثبت نکنند. این بخش به شکل نسبتا منصفانه ای قابل اطمینان بوده و اغلب اوقات آدرس اصلی کسی که ایمیل را ایجاد و ارسال کرده را نشان می دهد.
 فیلد return-path را قابل اطمینان می دانیم، زیرا این فیلد دقیقا توسط اولین مامور نامه  (mail agent) که پیام را از فرستنده دریافت کرده ساخته می شود. همچنین نشان دهنده آدرسی است که mail host به این پیام، هنگام تایید سندیت آن اختصاص داده است. البته این فیلد کاملا اعتماد برانگیز نیست و می توان آن را در برخی موارد به بازی گرفت و تغییر داد.
 فیلد From: (توجه داشته باشید با دو نقطه)  که در نمایش فرمت اوریجینال ایمیل می توانیم ببینم، معمولا غیر قابل اعتماد بوده و نشانه خوبی برای آدرس اصلی فرستنده نیست.  توجه داشته باشید اگر احتمال دادید که با یک ایمیل جعلی سروکار دارید. به هیچ وجه به فیلد From اطمینان نکنید. و حتی Return-path هم قابل جعل کردن است و چندان مطمئن نیست. بله ممکن است شما به ظاهر یک ایمیل از دوستتان دریافت کنید اما در واقع فرد دیگری آن را ارسال کرده باشد. بنابراین در موارد مشکوک بررسی هدر ایمیل به شما اطلاعات زیادی نشان می دهد.
 اطلاعات مسیر یابی (Routing)
 خط هایی که  با Recevied شروع می شوند، نحوه مسیریابی پیام را شرح می دهند. این مسیری است که ایمیل از یک mail host به mail host دیگر می پیماید تا از فرستنده به گیرنده برسد. هر لاین Received نشان دهنده یک تبادل اطلاعات بین دو ماشین (با استفاده از SMTP) است.
 هر لاین Received که بالاتر قرار گرفته، به زمان حال نزدیک تر بوده و دیرتر اتفاق افتاده است. هر هاست تازه ای که میزبان پیام در حال سفر باشد، یک لاین اطلاعات مسیریابی در بالای ایمیل ایجاد می کند.
 بسته به سرورهای مورد استفاده فرستنده و گیرنده این مراحل می تواند از این هم طولانی تر باشد. اما نکته مهم این است که زنجیره فیلدهای Received هیچگاه نباید گسسته و پاره شده باشد. یعنی چیزی شبیه مثال زیر:
Received: از هاست شماره سه به هاست گیرنده
Received: از هاست شماره دو به هاست شماره سه
Received: از هاست شماره یک به هاست شماره دو
Received: از فرستنده به هاست شماره یک
 همانطور که می بینید، با دنبال کردن لاین های Received از پایین به بالا، می توانید فرایند جابجایی یک پیام از ماشین فرستنده تا گیرنده را دنبال کنید. در واقع پایین ترین خط Recived یک آی پی را نشان می دهد که در صورتی که آن را جستجو کنید ممکن است فرد ارسال کننده را پیدا کنید. در حقیقت با این آی پی ممکن است بتواند فرستنده نامه را شناسایی کرد. برای مثال اگر شما با سرویس ایمیل یاهو یا هات میل ایمیلی را ارسال کنید آی پی کامپیوتر شما در اینجا ثبت می شود و بنابراین گیرنده با بررسی هدر نامه می تواند اطلاعات جالبی در مورد فرستنده پیدا کند. اما اگر از جیمیل برای ارسال نامه  استفاده کنید گوگل آی پی کامپیوتر شما را در هدر قرار نمی دهد و خط Receive از آی پی سرور جیمیل شروع می شود. بنابراین احتمال شناسایی آی پی فرستنده توسط گیرنده وجود ندارد.
 حالا اجازه دهید تا نگاهی دقیق تر به یکی از لاین های Received  داشته باشیم و برخی از عبارات نامفهوم آن را رمزگشایی کنیم:
 موردی را که در اینجا بررسی می کنیم، دست به دست شدن داخلی پیام، درون شبکه ی یک شرکت است. به زبان ساده می توان بخش های Received را اینگونه نشان داد:
 Received: from  [نام هاست فرستنده] [ آدرس هاست فرستنده]
by [نام هاست گیرنده]
[نرم افزار یا تکنولوژی مورد استفاده]
with [پروتکل ارسال] [آی دی پیام]
for [آدرس گیرنده]; [تاریخ] [ساعت] [منطقه زمانی]
 و حالا جزئیات
 این فیلد هویت هاستی (کامپیوتری) که پیام را فرستاده است مشخص می نماید. به طور معمول، حداقل باید نام یا آی دی نمایش داده شود. این نامی است که کامپیوتر فرستنده خودش را هنگام امضای پیام ارسالی با آن معرفی می کند.
 نام کامپیوتر فرستنده به خودی خود به هیچ وجه قابل اطمینان یا امن نیست. زیرا:
1- هاست ارسال کننده ایمیل می تواند هر مقداری را برای نام تخصیص دهد. به طوری که این نام حتی می تواند آدرس یا نام هاست غیر معتبری باشد.
2- SMTP هیچگاه هاست ارسال کننده نام را برای تایید هویت چک نمی کند و نیازی به آن ندارد.
 البته برخی  هاست های دریافت کننده پیام آدرس های آی پی هاست فرستنده را جدا از نام آن، ذخیره می کنند. این آی پی را می توانید در لاین Received  هاست بالاتر ببینید.
 آدرس آی پی هاست فرستنده قابل اطمینان است. زیرا ارسال این آی پی از طریق سوکت انتقال امنی بین دو هاست انجام  می شود و توسط فرستنده به راحتی قابل تغییر نیست.
 اگر در عکس بالاتر دقت کنید، می بینید که هاست mx.google.com آی پی را به دقت ثبت کرده است. زیرا دریافت از یک سرور خارج از دامنه اش بوده و باید به خوبی آن را بشناسد و کنترل کند.
 یکی از تست های ساده می تواند استفاده از برخی برنامه و یا سایت ها برای تبدیل نام هاست و آدرس IP آن به یکدیگر باشد. اگر نام هاست پس از تبدیل به آی پی، با آی پی ثبت شده همخوانی و قرابت نداشته باشد، به احتمال خیلی زیاد با یک ایمیل جعلی روبرو هستید.
 این فیلد نشان می دهد که کدام سرور دریافت پیام را انجام داده است. البته نیازی به نمایش آدرس در این قسمت وجود ندارد. اما این هاست هنگام انتقال پیام به هاست بعدی در خط بالاتر،  باید از همین نام استفاده کند تا زنجیره mail host ها سالم باقی بماند. این مورد یکی از موارد کاملا مشخص تقلب و دردسرسازی هاست است که به راحتی قابل شناسایی است. در صورت پارگی در زنجیره اطلاعات مسیر یابی به احتمال فراوان با یک ایمیل تقلبی طرف هستید.
 این فیلد نشان دهنده پروتکل ارسال ایمیل و ID یا شماره شناسایی است که سرور دریافت کننده پیام، بر روی آن الصاق کرده است. این آی دی در حقیقت برای تشخیص و جدا کردن پیام ها از هم به کار می رود. البته ممکن است یک ایمیل دو آی دی داشته باشد. یکی از اینها متعلق به سروری است که ایمیل را ارسال کرده است و دیگری متعلق به هاستی است که ایمیل را دریافت می کند.
 در یکی از شیوه های ارسال اسپم که هکر پیام را از راه سیستم ایمیل عادی ارسال نمی کند، ممکن است این آی دی مفقود شده یا جعل شود. در این حالت مدیر سرور گیرنده هیچ رکوردی از این پیام را در لاگ ایمیل های دریافتی نخواهد داشت.
 تقریبا تمامی انتقال ایمیل هایی که از طریق اینترنت انجام می شوند از پروتکل SMTP یا ESMTP استفاده می کنند. البته در صورتی که ایمیل را از طریق سرور درون سازمانی ارسال کنید، ممکن است پروتکل دیگری مورد استفاده قرار گیرد.
  در برخی مواقع ممکن است این فیلد را مشاهده نکنید، اما گاها در اولین لاین RECEIVED که ساخته می شود، قابل مشاهده است. این فیلد نشان دهنده آدرس گیرنده نهایی ایمیل است. البته توجه داشته باشید که فیلد for و To: را با یکدیگر اشتباه نگیرید. ولی هنگامی اطلاعات این دو فیلد یکسان باشند، احتمال اینکه با یک پیام صحیح و درست طرف باشیم زیاد است. هرچند که متاسفانه بسیاری از هاست های ارسال ایمیل، این اطلاعات را در هدر ثبت نمی کنند. این فیلد در صورتی صحیح و قابل استناد است که حتما با ; به پایان رسیده باشد.
 این فیلد هم به سادگی زمان، تاریخ و منطقه زمانی تحویل پیام به هاست دریافت کننده پیام را نشان می دهد.  توجه داشته باشید که این زمان بر اساس ساعت داخلی کامپیوتر هاست ساخته می شود و ممکن است اشتباه هم باشد.
کنترل منطقه زمانی درج شده در این قسمت ممکن است به شناخت ایمیل های جعلی و اسپم کمک می کند. مثلا وقتی منطقه زمانی جایی وسط آبهای اقیانوس را نشان دهد، احتمالا با یک هدر جعلی روبرو هستیم.
 تا اینجا با اطلاعات بخش های ناپیدای هدر آشنا شدید. در درس بعد به اطلاعات بخش پیدای هدر پرداخته و با شیوه های شناخت هدرهای جعلی و شکار اسپم آشنا می شوید.


90/7/5
7:29 ص

خو ش آمدید

کدام باهوشترند، زنان یا مردان ؟

مهم ترین  عاملی که باعث تفاوت در افراد می شود، هوش است   در واقع هوش در مغز انسان جایگاه مشخصی دارد و حاصل واکنش عمومی سلولها و مراکز مغز است. بطور کلی در نیمکره چپ مغز فرآیندهای تفکرات منطقی را می توان یافت و جایگاه عشق و احساس عاطفی در سمت راست مغز است. یک فرد می تواند هم کودن و هم زیرک باشد؛ تنها به این دلیل که یک سمت مغز وی از سمت دیگر رشد بیشتری کرده است. کما این که افرادی واقعا" برجسته اند که می توانند فرآیندهای اثربخش نیمکره راست را با فرآیندهای اثربخش نیمکره چپ در هم آمیزند.
حال سوالی که سال هاست ذهن بسیاری از دانشمندان و حتی خود ما و احتمالا" نسل های گذشته ما را به خود اختصاص داده، این است که آیا مردان از زنان باهوشترند؟ علت تفاوت درعملکرد مغزی زنان و مردان در چیست؟ چرا در بسیاری موارد، مردان حتی در زمینه های خاص از زنان بهتر و کارآمدتر عمل می کنند؟ اگر علاقه مندید پاسخی برای این سئوالات بیابید، آنچه در ادامه این مقاله می آید بخوانید. پیشاپیش بر این نکته تاکید می کنیم که گرچه نتایج مطالعات و تحقیقات انجام شده تاکنون به تفاوتهای مغزی میان زنان و مردان اشاره می کنند، ولیکن به هیچ وجه موید این مساله نیستند که مردان باهوش تر از زنان هستند. 
مطالعات علمی در مورد تفاوت توانایی های ذهنی میان مردان و زنان حداقل به اواسط قرن نوزدهم برمی گردد؛ زمانی که مساله حق رای زنان در بعضی کشورها مطرح شد. برای مثال: در انگلستان دوره ملکه ویکتوریا، فلسفه پردازی بنام جان استوارت میل بیان کرد که هیچ اختلافی بین مردان و زنان نیست. در حالی که چارلز داروین در کتاب " نسل بشر" معتقد است زنان به واسطه طبیعتشان نسبت به توانایی های ذهنی ضعیف تر هستند.
البته بسیاری از نظریات اولیه بر اساس روایات بودند. به هر حال بسیاری از دانشمندان چون، پل بروکا سعی کردند از اشکال مختلف اندام سنجی بخصوص مقایسه روان شناسی در اواخر قرن نوزدهم و ظهور آزمون های هوش در اوایل قرن بیستم، تلاش های بیشتری توسط دانشمندان مختلف برای اندازه گیری و آزمون تفاوت های ذهنی میان مردان و زنان انجام گرفت. حتی یکی از اندیشمندان برجسته زن معتقد است زنان به علت آنکه محدود به وظایفی چون بچه داری و خانه داری هستند، امکان درک تمام     توانایی های خود را ندارند. 
تفاوت در عملکرد مغزی :
دانشمندان می گویند حتی در حالت استراحت و بدون عامل محرک، بخش مهمی از مغز زنان و مردان بطور متفاوت از هم رفتار می کنند. تلقی دانشمندان آن است که مغز زنان و مردان در مراحل آغاز شکل گیری جنین در رحم شبیه یکدیگر است، اما بتدریج تا زمان بزرگسالی و بلوغ تفاوت های آنها آشکار می شود. در این زمینه احتمالا" تفاوت در شمار و تعداد سلولهای عصبی نقش بازی می کنند. دانستن این تفاوت می تواند در نحوه برخورد ما با طرف مقابل مان موثر باشد و از بعضی واکنش های شرطی شده در برابر زنان یا مردان جلوگیری کند.
تفاوت های ساختمانی مغز مرد و زن :
پژوهشگران عصب شناسی، مغز زنان و مردان را در دستگاه ام. آر.آی گذارده و واکنش های مغز آنها را مورد تحقیق قرار داده اند. در مغز زنان اتصال ها و ارتباط های بیشتری بین دو نیمکره چپ و راست وجود دارد که به آنها این توانایی را می دهد تا از مهارت گفتاری بهتری نسبت به مردان برخوردار باشند. از طرف دیگر در مردان ارتباط کمتری بین دو نیمکره مغزشان وجود داشته و به آنها این قابلیت را می دهد تا مهارت بیشتری در استدلاهای انتزاعی و هوش دیداری، فضایی داشته باشند.
درخصوص وظایفی که توانایی جسمی می طلبند، مثل نقشه خوانی و تمرکز، مغز مردان بهتر عمل می کند. مغز مردها تخصصی تر است. این صرفا" به این معناست که تقسیم کار در آن صورت گرفته است.
بعبارت دیگر، نیمکره راست مغز مردها با عملکردهای بینایی و فضایی سروکار دارد؛ فعالیت هایی نظیر کسب مهارت های فیزیکی، تطابق های چشمی و ماهیچه ای، در حالی که نیمکره چپ به مهارت های گفتاری و شناختی اختصاص یافته است؛ مهارت هایی نظیر بیان احساسات و درک مسائل، انتزاعی است. از طرفی، مغز زن ها " عمومی تر " است. به این معنا که هر دو نیمکره راست و چپ مغز زن ها با هم روی مشکلات کار کرده و هر دو عملکردهای مشابه دارند و تقسیم کار بین آنها صورت نگرفته است. درست به همین دلیل است که بعضی ازمردم احساس می کنند مردها در مقایسه با زن ها از سرعت تصمیم گیری و قابلیت درک بیشتر برخوردار هستند. از جنبه دیگر اگر یکی از نیمکره های مغز زنی آسیب ببیند، نیمکره دیگر که قادر به کپی کردن تمامی قابلیت های نیمکره تخریب شده است، می تواند مسوولیت تمامی کارها و عملکردهای زندگی او را به عهده بگیرد؛ اما نظیر این حالت در خصوص مردان صادق نیست. چنانچه نیمکره چپ مغز مردی به واسطه سکته مغزی آسیب ببیند، این امکان وجود دارد که توانایی تکلم را از دست بدهد. چرا که نیمکره راست مغز آنان، تنها می تواند عملکردهای بینایی و فضایی را سازمان دهی کند. قابل ذکر است میزان سلول های مغز مردان 4 درصد بیشتر از زن هاست و مغز آنان 100 گرم سنگین تر است.
مقایسه اندازه مغز دو جنس :
در سال 1861 محققی مغز 432 انسان را آزمایش کرد و دریافت که مغز مردها  وزن متوسطی معادل 1325 گرم دارد، در حالی که وزن متوسط مغز زن ها برابر 1144 گرم است. یک مطالعه مربوط به سال 1992 روی 6325 پرسنل نظامی بیانگر آن است که مغز مردها حجم متوسطی برابر 1442 سانتی متر مکعب داشته، در حالی که حجم متوسط مغز زن ها 1332 سانتی متر مکعب است. البته این اختلاف اگر با ابعاد اندازه گیری شده بدن چون ارتفاع و سطح بدن اصلاح شود؛ کاهش می یابد ولی همچنان باقی است.
در سال 2005 نیز گزارشی نشان می دهد که زنان در مقایسه با مردان دارای ماده سفید بیشتر و ماده خاکستری کمتری در نواحی مربوط به هوش در مغز هستند. نقشه برداری از مغز نشان داده که ماده خاکستری مربوط به هوش عمومی در مردان بیش از 6 برابر زنان است و در عوض مغز زنان دارای ماده سفیدی است که میزانش، نزدیک به 10 برابر مردان هستند. ماده خاکستری برای پردازش اطلاعات به کار می رود، در حالی که ماه سفید شامل ارتباطات بین مراکز پردازش می شود. این گزارش تاکید می کند سطح نواحی مرتبط با IQ نیز بین دو جنس متفاوت است. بطور خلاصه مردان و زنان بطور واضح دارای نتایج IQ  مشابهی با نواحی مغز متفاوت هستند.
هر چند زنان ممکن است دارای مغز کوچک تری نسبت به مردان باشند، ولی دانسیته عصبی بیشتری در ناحیه قدامی مغز آنها نشان داده شده است که این در برگیرنده اعمالی چون برنامه ریزی، قضاوت و زبان می شود، در حالی که مردان دارای حجم ماده خاکستری بیشتری در قسمت قدامی مغز هستند.
بالاترین ضریب هوشی، متعلق به یک زن :
زمانی که در سال 1940 آزمون استنفورد- بینت منتشر شد، آزمون های اولیه، متوسط IQ بالاتری را برای زنان نشان می دادند، بنابراین آزمونها به گونه ای تنظیم شدند که نتایج مشابهی برای متوسط زنان و مردان نمایش دهند.

با این حال مطالعات انجام شده طی قرن بیستم نشان داد تفاوتی درهوش کلی بین دو جنس وجود ندارد. کما این که مطالعات نشان داد مردان بطور متوسط 4/8 امتیاز در IQ بالاتر و زنان بطور متوسط 5/7 امتیار در حافظه بالاتر هستند.
جالب است این را بدانید که بالاترین ضریب هوشی که تا به حال در میان انسانها ثابت شده، مربوط به یک زن نویسنده است.
دو نیمکره مغز انسان توسط یک تونل، به یکدیگر متصل می شوند. حجم ترافیک میان این دو نیمکره در مورد مردان به مراتب از زنان کمتر بوده و اساسا" ارتباط میان این دو بخش مغز در میان زنان به همین دلیل تنگاتنگ تر از مردان است. به این ترتیب زنان اطلاعات محیطی را به مراتب آسانتر از مردان، گردآوری و تحلیل و پردازش می کنند. بدین علت زنان بهتر از مردان می توانند به چند کار در آن واحد بپردازند. درست برعکس، مردان متمایلند کارها رابه طور ردیف شده، پشت سرهم، آن هم دقیقا" یکی پس از دیگری، انجام دهند. پیچیدگی پردازش موازی داده ها و اطلاعات در مغز زنان، آنها را به مراتب پیچیده تر می کند. این در حالی است که رفتار مردان ماشینی تر به نظر می رسد.
برای مردان تغییر سریع، مشکل است:
آیا تا به حال اندیشیده اید که چرا مردها در پایان روز به وقت بیشتری احتیاج دارند تا پس از کار به خود استراحت دهند؟ چنانچه مغز آنها به مدت 8 ساعت روی فعالیت های مغز راست تمرکز کرده باشد، اکثرشان براحتی قادر نخواهند بود به وضعیتی احساسی و ابرازگر برسند. این تفاوت ها، علت این که چرا مردها بسختی می توانند از تعقل و عقلانیت به یک باره به سمت احساسات و عواطف تغییر موضع بدهند را توضیح می دهد.
مغز یک مرد در مقایسه با مغز یک زن، مدت زمان بیشتری احتیاج دارد تا تغییر وضعیت بدهد. بنابراین هنگامی که خانم ها با همسرشان مشغول گفتگو در باره مسائل مادی و اقتصادی هستند یا درگیر مکالمه ای روشنفکرانه هستند و ناگهان بخواهند از احساساتشان صحبت کنند، احتمالا" می بینند که همسرشان حوصله این کار را ندارد؛ زیرا به همان سرعت آنها نمی توانند از وضعیتی به وضعیت دیگر تغییر جهت بدهند.
مردان در ریاضیات قوی ترند:
تحقیقات انجام شده تفاوت هایی را در توزیع مهارت های شناختی بین مرد و زن نشان می دهد. این تحقیقات بر پایه آزمایش هایی قابل شناخت است که به اشکال مختلف و شامل آزمون های کتبی مانند SAT هستند. این تحقیقات علاوه بر تفاوت در مهارت های خاص بر تفاوت در توانایی های شناخت عمومی که اغلب تحت عنوان میزان g  شناخته می شود نیز تکیه دارد. آزمون های IQ که مخصوصا" برای اندازه گیری توانایی شناختی طراحی شده است. معمولا" توانایی های متعددی را مورد بررسی قرار داده و نمره های IQ  بعنوان اندازه g بکار می رود.
همچنین آزمون SAT یک آزمون داوطلبانه و استاندارد شده تلقی میشود  که بین داوطلبان ورود به بسیاری از دانشگاههای آمریکا برگزار می شود. این آزمون ها زیر نظر خدمات آزمایش تحصیلی انجام می شود و جنس آزمایش شدگان را نیز حفظ کرده و نتایج SAT بر اساس جنس منتشر میشود. در سال 2001، مردان در بخش شفاهی امتیاز 509 از 800 را آورده؛ در حالی که زنان امتیاز 502 از 800 را در این آزمون بدست آورده اند.
به هر حال اختلاف در بخش ریاضی کاملا" مشخص تر و ثابت تر است. مردان 533 امتیاز و زنان 498 امتیاز کسب کرده اند. این اختلاف سال به سال بیشتر نموده پیدا می کند. در واقع بررسی ملی پیشرفت تحصیلی، که آزمون استاندارد دیگری در آمریکاست، مردان را در ریاضیات کمی بالاتر از زنان می داند.

مطالعات محققان نشان می دهد مردان 17 تا 18 ساله بطور متوسط 63/3 امتیاز iQ بالاتر از رقیب زن خود به دست آورده اند. آنها همچنین نوشته اند اختلاف g  بین زنان و مردان در سراسر نتایج در هر تراز اجتماعی اقتصادی و در مجموعه های مختلف نژادی مشهود است.
مردها هم به اندازه زن ها پرحرفند:
بر اساس یافته های جدید و برخلاف تحقیقات در گذشته که می گفتند. زنها 3 برابر مردها حرف می زنند، مشخص شده است مردها به اندازه زنها پرحرف هستند.
پژوهشگران با انجام تحقیقی دریافتند تعداد کلماتی که بین جنس مرد به کار می رود، تقریبا" به اندازه جنس زن است و اختلاف در حد چند کلمه بیشتر نیست.
در همین زمینه کارشناسان روابط اجتماعی معتقدند درونگرایی و برونگرایی در پرحرفی و کم حرفی فرد موثر است. حتی جالب است بدانید در حالی که زن ها  بطور میانگین روزی 16215 کلمه بر زبان می آورند. روزی 15669 کلمه از دهان مردان خارج می شود.
آیا رنگین پوستان کم هوشترند؟
گذشته از بحث ها بر سر تفاوت ضریب هوشی بین زن و مرد، جدال اندیشمندان و متخصصان از چند سال پیش بر تفاوت هوشی بین نژاد انسانها متمرکز است.
حال سوالی که در اینجا مطرح است آن که تاثیر 2 عامل ژن و محیط زندگی روی ضریب هوشی چقدر است؟ فقط در صورتی می توان از اختلاف نژاد صحبت کرد که ژن ها را عامل اصلی هوش در نظر بگیریم؛ در حالی که بسیاری از محققان معتقدند محیط و ژن، هر کدام به نسبت 50 درصد روی هوش موثرند. بعلاوه یک دلیل اختلاف میان نژادها نوع تستی است که با آن مقدار ضریب هوشی تعیین می شود. کما این که اگر عامل فرهنگ از تستهای هوشی حذف شود، اختلاف IQ بین نژادها از بین خواهد رفت.
در آمریکا رنگین پوستان و سفیدپوستان در یکجا با هم زندگی می کنند؛ ولی در آنجا هم فرهنگ و هم محیط زندگی کاملا" متفاوت است. سیاهان درآمد کمتری نسبت به سفیدپوستان دارند؛ در مدارس بدتر تحصیل میکنند و این موضوعات روی iQ سیاهان تاثیر منفی می گذارد.
مطالعات دیگر نشان می دهد سیاهان شمال آمریکا دارای ضریب هوشی بالاتری از سیاهان ساکن جنوب کشور هستند، زیرا در جنوب نژاد پرستی قوی تر است. مساله تفاوت هوش بین رنگین پوستان و سفیدپوستان تحت تاثیر ایده نژادپرستی قرار می گیرد. بعلت ناشناخته های فراوان در این زمینه، در خصوص امکان اختلاف iQ باید خیلی با احتیاط برخورد کرد.
تفاوت میان هوش منطقی و هوش هیجانی:
جالب است در اینجا به تفاوت هوش منطقی و عاطفی نیز اشاره کنیم. این دو هوش ضد یکدیگر نیستند؛ بلکه فقط با هم تفاوت دارند. هوش هیجانی توانایی ادراک دقیق و ارزیابی محسوب می شود.
روان شناسان با استفاده از معیاری که کاملا" شبیه هوشیاری عاطفی است، به مقایسه افرادی که دارای بهره هوشی بالا و افرادی که دارای استعدادهای عاطفی پرقدرتی هستند، پرداخته و تفاوت های آنها را مورد بررسی قرار داده است.
این مساله در خصوص زنان و مردان کمی تفاوت دارد. مردانی که دارای بهره هوشی بالایی هستند، از روی علایق و توانایی های گسترده عقلانی شان مورد شناسایی قرار می گیرند. بر عکس مردهایی که از نظر هوش عاطفی قوی هستن. از نظر اجتماعی ظرفیت چشمگیری برای تعهد نسبت به مردم یا اهداف خود و پذیرش مسوولیت دارند.
زن هایی که فقط از بهره هوشی بالا برخوردار هستند، در بیان موضوعات عقلانی ارزشمند و اندیشه های خود اعتماد به نفس کافی دارند. در عین حال زن هایی که از نظر هوش عاطفی قوی اند، احساسات خود را به طور مستقیم بیان می کنند و راجع به خود مثبت اندیش هستند. زندگی برای آنها معنا دارد و همچون مردان همنوع خود آدم هایی اجتماعی و گروه گرا هستند. همچنین آنها احساسات خود را به گونه ای مناسب ابراز می کنند و بخوبی از عهده فشارهای روانی برمی آیند.
بنابراین اگر چه تفاوت های مغزی مشهودی بین دو جنس زن و مرد به اثبات رسیده اند اما بر اساس آنها نمی توان برای جنس خاصی برتری هوشی قائل شد.


پیام رسان

+ "یگذارید کودک بمانم"



+ @};-



+ اسلحه نیمه سنگین جهت مبارزه با اشغالگران فلسطین در نوار غزه



+ :D



+ :-o



+ B-)



+ :D



+ بدون شرح



+ تامل در جهان آفرینش@};-



+ تامل در جهان آفرینش



مشخصات مدیر وبلاگ
 
*مهران ارغوان*[784]
 

مطالب کامپیوتری دارم. از همه وبلاگ ها هم دیدبانی میکنم.در میهن بلاگ هم با همین اسم یک وبلاگ دارم


لوگوی وبلاگ
 

عناوین یادداشتهای وبلاگ
خبر مایه
بایگانی
 
لینک‌های روزانه
 
صفحه‌های دیگر
دسته بندی موضوعی
 
امنیت ایمیل - نکات کلی, مهران ارغوان ، عکاسی؛ فیلترها ، یوزرنیم پسورد نود 32 ورژن 5و4 شنبه 19شهریورماه90 ، یوزرنیم و پسورد تریال طلایی ورژن5 آنتی ویروس نود32 (لایسنس 1ماهه ، یوزرنیم و پسوردآنتی ویروس نود32 ؛روزشنبه1390/7/23؛Username Passw ، یوزرنیم و پسوردآنتی ویروس نود32 روز شنبه 1390/7/30،nod 32،آبدیت ، یوزرنیم و پسوردآنتی ویروس نود32؛چهارشنبه 1390/7/27مهرماه؛nod32 ، یوزرنیم و پسوردتریال آنتی ویروس نود32 پنج شنبه 16 خرداد 1392 ، یوزرنیم و پسوردتریال آنتی ویروس نود32 شنبه 19 اسفند ماه 1391 ، یوزرنیم و پسوردتریال آنتی ویروس نود32 شنبه 4 آبان 1392،نود 32 جد ، یوزرنیم و پسوردتریال آنتی ویروس نود32پنج شنبه 4 اسفند ماه--23فور ، یوزرنیم و پسوردتریال آنتی ویروس نود32سه شنبه 22فروردین 9 اوریل 2 ، یوزرنیم و پسوردنود32 ورژن4و 5 پنچ شنبه 7 مهر ماه1390 1390/7/7 ، یوزرو پسورد تریال آنتی ویروس نود32چهارشنبه12دی ماه--18ژانویه2012 ، یوزرو پسورد تریال طلایی آنتی ویروس نود32 ،(لایسنس ارجینال) ؛نود ، یوزرو پسورد تریال طلایی ورژن(5) آنتی ویروس نود32 روزجمعه (18 آذر ، یک مرور سریع و ریزه کاری های پشتیبان گیری؛بکاب؛انواع بکاب ، کپی رایت و ذکر منبع در وبلاگ نویسی ، کدام باهوشترند، زنان یا مردان ؟ ، کلیات گوگل آنالیتیکز، گوگل آنالیتیکز چیست،گوگل؛طریق کار با گوگل ، قالب وبلاگ چیست ، مدیریت ایمیل ها روی دسکتاپ - تاندربرد ، مدیریت کارها با استفاده از جیمیل،جیمیل،مدیریت جیمیل،آموزش جیمیل ، مقدمه و آشنایی با نرم افزار ورد (Word) ، مهران ارغوان ، مکاتبات ایمیلی به صورت رمزنگاری شده ، نحوه کار سنسورهای تصویری ، نرم افزار Word ، کار با جدول ها،قسمت اول ، نرم افزار Word، کار با صفحات و شیوه های نمایش یک سند ، نرم‌افزار Word، زیباسازی متن- بخش دوم ، نقش و کیفیت نور در عکاسی،کنترل نورى که داخل دوربین مى شود،تعیین ، نگاهی به آناتومی یک ایمیل - بخش اول ، نگاهی به آناتومی یک ایمیل - بخش دوم ، نود 32 ، نود 32 ، نود32 ، یوزر و پسوردآنتی ویروس نود32 ، روزشنبه 1390/8/7 (7آبان)،آبدیت جد ، یوزر و پسوردآنتی ویروس نود32 ،دوشنبه1390/8/30(30آبان) ،آبدیت جدی ، یوزر و پسوردآنتی ویروس نود32 روز سه شنبه 1390/8/3 (3 آبان،nod32، ، یوزر و پسوردآنتی ویروس نود32 روزچهار شنبه (18آبان)؛نود32،آبدیت ، یوزر و پسوردآنتی ویروس نود32 روزسه شنبه 1390/8/10 (10آبان)،آبدیت ، یوزر و پسوردآنتی ویروس نود32 ورژن (5) روز چهارشنبه 1390/8/11؛نود ، یوزر و پسوردآنتی ویروس نود32 ورژن (5) روزچهار شنبه 1390/8/25 ، یوزر و پسوردآنتی ویروس نود32 ورژن (5)چهارشنبه آذرماه (30)" ، یوزر و پسوردآنتی ویروس نود32، روز شنبه 1390/8/28،آبدیت جدید نود ، یوزر و پسوردآنتی ویروس نود32؛ ورژن (5) روزپنچ شنبه (19آبان)؛آبدی ، یوزرنیم ، پسورد،آنتی ویروس نود32 ، روز سه شنبه1390/7/19مهرماه ، یوزرنیم پسورد نود 32 ورژن 5و4 پنچ شنبه 17شهریورماه90 ، یوزرنیم پسورد نود 32 ورژن 5و4 چهارشنبه 30شهریورماه90 1390/6/30 ، یوزرنیم پسورد نود 32 ورژن 5و4 سه شنبه 5مهرماه90 ، امنیت در پشتیبان گیری؛امنیت بکاب؛بکاب؛پشتیبان گیری ، امنیت در کامپیوترهای عمومی و سفر ، امنیت مرورگرهای اینترنتی ، انتخاب موضوع عکس و چگونگى بیان آن ، ایجاد یک سند Excel ، اینترنت؛ امنیت ایمیل و چت(قسمت اول) ، اینترنت؛ انتخاب رمز عبور مناسب و سوالات امنیتی ، بازیابی رمز عبور جیمیل،آموزش بازیابی رمزعبورجی میل،ایمیل،جیمیل ، بهینه سازی وبلاگ برای موتورهای جستجو ، پشتیبان گیری از زندگی آنلاین، شبکه های اجتماعی و اپلیکیشن های ، پشتیبان گیری در سیستم عامل مک او اس اکس،بکاب،بکاب سیستم عامل ، پشتیبان گیری در سیستم عامل ویندوز،بکاب ویندوز،بکاب گرفتن از سیست ، پشتیبان گیری کلود (بک آپ آنلاین)،بکاپ؛بکاب کلود ، پشتیبان گیری؛ سایت ها و وبلاگ های اختصاصی؛بکاب از وبلاگهاوسایت ه ، تجزیه و تحلیل وب ، چرا گوگل آنالیتیکز؛گوگل آنالیتیکز،گوگل ، تصویر، صوت و ویدیو در وبلاگ ، تهیه نسخه پشتیبان ،ایمیل ها ، جیمیل،آموزش جی میل، ، جدید ترین یوزرنیم و پسورد نود 32؛ یوزر و پسورد 15 شهریور1390 ، جستجوی پیشرفته در جیمیل، مهران ارعوان ، چرخی در آزمایشگاه جیمیل،نکات بسیار کاربردی جی میل،جیمیل،ایمیل ، چگونگی بازیابی فایل های پاک شده در رایانه،ریکاوری اطلاعات رایانه ، چگونه آرشیو و اطلاعات تماس دیگر ایمیل ها را به جیمیل منتقل کنیم؟ ، دوربین عکاسی ،لنز- بخش اول ، دوربین عکاسی ،نورسنجی- بخش اول ، دوربین های دیجیتال-اجزای دوربین دیجیتال 1- سنسورها ، دوره آموزشی آشنایی با اچ‌تی‌ام‌ال و فناوری‌های اینترنت برای روزن ، راهنمای مبارزه با اسپم در جی میل ، رایانه ، نرم افزارهای ضد جاسوس افزار و تبلیغ افزار ، رایانه ؛ دیوار آتش و لزوم استفاده از آن ، رایانه، نگهداری و پاک کردن اطلاعات با امنیت بالا ، زبانه Home ، زبانه Insert ، زبانه Page Layout ، سنسورهای دیجیتال ، سه نکته طلایی گوگل آنالیتیکز؛گوگل آنالیتیکز؛ گوگل،وبلاگ ، عکسی، کمپوزیسیون یا همچینى اجزاى عکس،عکس،موضوع عکاسان ، عکاسی ،اصول و تعاریف کلى ، عکاسی ،صفحه حساس- بخش دوم ، عکاسی ،عمق در عکس ، عکاسی، آشنائى با عکاسى دیجیتال ، عکاسی، لنز- بخش سوم ، عکاسی، نورسنجی- بخش دوم ، عکاسی، واضح سازی (Focus) ، عکاسی،امکانات و تنظیم دوربین دیجیتال ، عکاسی،انتخاب دوربین دیجیتال ، عکاسی،وضوح در عکس،فکوس ، عکاسی؛ فلش (Flash) ، ' عکاسی، لنز- بخش دوم 'انواع لنزهای دوربین عکاسی ، "‏HTML برای همه- بخش اول- اصول ساخت یک صفحه ساده وب؛اچ تی ام ال" ، "اصول مقدماتی عکاسی،چطور عکس خوب و جذاب بگیریم؟" ، "اصول مقدماتی عکاسی،چطور عکس خوب و جذاب بگیریم؟,صفحه حساس- بخش ا ، "اینترنت؛ امنیت ایمیل و چت ( قسمت دوم) " ، "پشتیبان گیری از تلفن همراه،بکاب از موبایل،بکاب،موبایل،تلفن همرا ، "پشتیبان گیری از زندگی آنلاین- بخش اول: وبلاگ ها"؛پشتیبانی گیری ، "رایانه واصول اولیه پشتیبان گیری از اطلاعات آن",بکاب از رایانه؛ب ، "روش های پشتیبان گیری از اطلاعات رایانه"،بکاب ار اطلاعات رایانه ، "گوگل آنالیتیکز، بازدیدها (Visitors)- بخش اول"آشنایی با گوگل آنا ، "گوگل آنالیتیکز،بخش Intelligence "،خدمات گوگل؛ ، "گوگل آنالیتیکز،محتوا (Content)"؛گوگل،آموزش گوگل آنالیتیکز،محتوا ، "گوگل آنالیتیکز؛بازدیدها (Visitors)- بخش دوم"؛گوگل آنالیتیکز؛گوگ ، "گوگل آنالیتیکز؛بازدیدها (Visitors)، بخش سوم،گوگل ، "گوگل آنالیتیکز؛منابع ترافیک (Traffic Sources)"،گوگل آنالیتیکز؛ح ، "مرورگر چیست و چه کار می کند؟،انواع مرورگر" ، "نرم افرار Word،زیباسازی متن- بخش اول" ، "یوزر و پسوردآنتی ویروس نود32 چهارشنبه 5 بهمن ماه--25 ژانویه ، "یوزر و پسوردآنتی ویروس نود32 روز شنبه (21آبان) "؛آبدیت نود 32،ن ، "یوزر و پسوردآنتی ویروس نود32 شنبه 24دی ماه--14 ژانویه " ، "یوزر و پسوردآنتی ویروس نود32 ورژن (5)شنبه1390/9/26 آذرماه (26) ، "یوزر و پسوردآنتی ویروس نود32 یکشنبه 1390/11/16بهمن ماه--05 فوری ، "یوزر و پسوردآنتی ویروس نود32روز یکشنبه (22آبان)"،آبدیت نود32، ، "یوزرنیم و پسورد ،تریال طلایی ، آنتی ویروس نود32 ،(لایسنس ارجینا ، "یوزرو پسورد ارجینال آنتی ویروس نود32 چهارشنبه14دی ماه" ، "یوزرو پسورد ارجینال آنتی ویروس نود32یکشنبه2 بهمن ماه--22ژانویه" ، "یوزرو پسورد ارجینال آنتی ویروس نود32یکشنبه9بهمن ماه--29ژانویه" ، "یوزرو پسورد تریال طلایی آنتی ویروس نود32 ؛(لایسنس ارجینال) ؛nod ، "یوزرو پسورد تریال طلایی آنتی ویروس نود32 روز پنچشنبه 8دی ماه)" ، "یوزرو پسورد تریال طلایی آنتی ویروس نود32 روز شنبه(03دی ماه)" ، \‏HTML برای همه - بخش دوم- شناخت تگ های ضروری ،اچ تی ام ال ، \عکاسی ؛نورسنجی- بخش سوم\عکاسی،نور و نورسنجی ، \نرم افزار Word ، کار با جدول ها، قسمت دوم\ ، \یوزرنیم و پسوردتریال آنتی ویروس نود32 دوشنبه1 اسفند --19 فوریه' ، \یوزرنیم و پسوردتریال آنتی ویروس نود32 دوشنبه1 اسفند --19 فوریه" ، \یوزرنیم و پسوردتریال آنتی ویروس نود32 شنبه 29 فروردین 17 آوریل2 ، آپدیت و یوزرنیم و پسوردآنتی ویروس نود32، \UsernameوPassword nod3 ، آشنایی با مهمترین تهدیدهای امنیتی در رایانه ، 'آموزش بستن سی دی رام کامپیوتر (سخت افزار) ' ، آموزش بستن و جا انداختن CPU کامپیوتر (سخت افزار) ، آموزش مایکروسافت آفیس-اکسل ، آموزش وبلاگ نویسی بطور خیلی ساده تا حرفه ای( درس دوم) ، آنتی ویروس ها و انتخاب آنها در رایانه، نود 32، انواع آنتی ویروس ، ابزارهای جانبی وبلاگ نویسی ، ابعاد سنسورها ، اجزای دوربین دیجیتال 2- کارکرد و نظافت سنسورها ، اچ تی ام ال ،آناتومی یک صفحه وب ، اچ تی ام ال ،نگاهی دقیق تر به نوار آدرس مرورگرها ، اچ تی ام ال چیست؟ داستان HTML ,داستان اچ تی ام ال, ، اچ تی ام ال, آشنایی با نرم افزارهای اینترنتی و برنامه های مدیریت ، اچ تی ام ال, جایگزین کننده های متن و برنامه های مدیریت کلیپ بورد ، اچ تی ام ال، کار با ادیتورهای متنی- WYSIWYG,نکات ضروری در آماده ، اچ تی ام ال؛ اف تی پی چیست و به چه کاری می آید؟ ، اچ تی ام ال؛ سی اس اس از کجا آمد و به چه دردی می خورد؟ ، اچ تی ام ال؛آشنایی با جاوا اسکریپت و آژاکس ، استفاده از جیمیل به صورت آفلاین ، اصول مدیریت ایمیل - بخش دوم؛ایمیل؛جیمیل؛مدیریت جیمیل ، اصول مدیریت ایمیل؛آموزش ایمیل؛آموزش جی میل،مدیریت ایمیل؛جیمیل ، افزایش سرعت اینترنت ، امضای جیمیل , چگونگی ساخت امضای جیمیل ،
لوگوی دوستان
 
دوستان
 
عاشق آسمونی ###@جزین@### عکس و مطلب جالب و خنده دار سرچشمه ادب و عرفان : وب ویژه تفسیر ادبی عرفانی قرآن مجید بچه مرشد! کلبه درویشی هم نفس نغمه ی عاشقی ****شهرستان بجنورد**** مـ یـ ـرابـ عـ ـطـ ـش تنهایی......!!!!!! تعمیرات تخصصی انواع پرینتر لیزری اچ پی HP رنگی و تک رنگ و اسکنر پروانگی ققنوس... منادی معرفت هر چی بخوای بادصبا وب سایت روستای چشام (Chesham.ir) رازهای موفقیت زندگی سیاسی عشق مهنس فخری ترانه ی زندگیم (Loyal) یادداشت های من بانوی اسمانی عطش (وبلاگ تخصصی ماه محرم و صفر) بزرگترین سایت خنده بازار مردود گروه اینترنتی جرقه داتکو شاه تور دانلود سوالات کارشناسی ارشد *(: دنـیــــای مـــــــن :) * اهلبیت (ع)،کشتی نجات ما... سید خراسانی همسایه خورشید ستاره خاموش باشگاه پرواز  از همه جا از همه رنگ مهندسی متالورژِی ستاره بر و بچه های ارزشی بهار صداقت** حفاظ مسعود رضانژاد فهادانـ بیاببین چیه ؟ میلاد کی مرام تَرَنّم عفاف عکس و عکس دیدبان گیم دیدبان اینترنتی عشقی عکس میخوای کلیک کن *مظلومیت اهل البیت(علیهم السلام)* دختروپسری ازنسل امروز جیگر نامه عشق ..::منتظر بیداری::.. جیگر طلا پرستو..... جوک و خنده یه دختر تنها قلب خـــــــــــــــــــــــــــاکی دهکده ی اطلاعات توهمات یه دیوونه کشکول طراحی و ساخت بنر Romance رویای زیبا ... (سرزمین دوستی)Kingdom Of Friendship ریحانه لپ لپ سایه سحر سکوت فقط خدا زندگی زیباست پس بخند ما لایق بهترینیم داستان های زیبا +مطالب عاشقانه سرزمین دانلود ام تی دانلود- دانلود رایگان تقویت حافظه و تمرکز حواس فقط خواننده ها وبازیگران ایرانی نقشه راه عرشیان سکـوتـــ شبـانـه"

ترجمه از وردپرس به پارسی بلاگ توسط تیم پارسی بلاگ